Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno pilis traukia ne tik užsieniečius

2012-09-12 08:20
Kauno pilis   traukia   ne tik   užsieniečius
Kauno pilis traukia ne tik užsieniečius / Tomo Raginos nuotr.

Per tris vasaros mėnesius Kauno pilyje apsilankė apie 14 tūkst. lankytojų: ne tik turistų, bet ir pačių kauniečių.

„Į Kauno pilį miestiečiai atvyksta šeimomis. Tiesa, vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms būna fiziškai sunku užlipti didžiaisiais pilies laiptais. Muziejaus darbuotojoms net tenka nešioti vaikus ant rankų“, – pasakojo Kauno muziejaus direktorė Rita Garbaravičienė.

Pilis veiks iš šaltuoju metų laiku. Iki šiol nebuvo šildomas ketvirtasis aukštas, tačiau už bilietus gautus pinigus ketinama investuoti į šildytuvą.

„Per šį sezoną pastebėjome, kad Kauno pilyje nėra išspręsta drėgmės problema. Drėgmės surinktuvai dažną dieną būna tiesiog perpildyti. Jeigu nebus imtasi priemonių, gali pradėti byrėti tinkas“, – sakė R.Garbaravičienė.

Prieš metus Kauno pilis buvo perduota Kauno miesto muziejui, o šiemet gegužę, per Tarptautinę muziejų dieną, visuomenei pristatyta ekspozicija. 1-ajame aukšte pateikiama istorinė Kauno pilies apžvalga, rūsyje įrengtas teatralizuotas kalėjimas, o bastėjoje galima išvysti ginklų, kareivio manekeną.

Kitais metais Kauno pilyje žadama atkurti teismo kambarį su bylų spinta, pristatyti ekspoziją, kaip keitėsi Kauno pilis.

„Ketvirto aukšto erdvė bus skirta renginiams. Kauno pilis nėra didelė, todėl mus varžo erdvės trūkumas. Galime tik pasvajoti, kaip kitose šalyse atstato visą pilių kompleksą. Tam reikalingi labai dideli pinigai. Archeologai buvo atkasę pilies bastėją, tačiau dėl lėšų stygiaus ji vėl buvo užversta žemėmis. Manau, kad būtų galima inicijuoti projektą, ieškoti europinių fondų lėšų ir sutvarkyti bastėją. Tuomet pilyje atsivertų naujų erdvių“, – svarstė Kauno muziejaus direktorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų