Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno sporto halėje karaliavo golfas

2012-03-05 09:54
Kauno sporto halėje karaliavo  golfas
Kauno sporto halėje karaliavo golfas / Tomo Raginos nuotr.

Kauno sporto halėje miestiečiai galėjo susipažinti su golfu, jo technika, patirti azartą, dėl kurio šis sportas yra populiarus visame pasaulyje. Vėliau vyko šalies mokyklų golfo varžybos.

Populiarėja mokyklose

Prieš dvejus metus Lietuvos golfo federacija pradėjo aktyviai populiarinti golfą šalies regionų mokyklose. „Tikimės per šiuos metus pasiekti, kad Švietimo ir mokslo ministerija įtrauktų golfą į mokyklų sporto šakų sąrašą“, – sakė Lietuvos golfo federacijos prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Golfas jau žaidžiamas Kauno miesto ir rajono, Druskininkų, Klaipėdos, Joniškio, Prienų rajonų mokyklose.

Joniškio rajono Gasčiūnų kaimo pagrindinės mokyklos pradinių klasių ir kūno kultūros mokytoja Raimonda Venckuvienė sakė, kad šis žaidimas domina įvairaus amžiaus moksleivius. „Tiesa, pirmokai ar antrokai dar per daug judrūs, sunkiau susikaupia, o to kaip tik reikia golfui“, – pasakojo ji.

Susirinko į varžybas

Rajonuose, kur federacijos iniciatyva jau žaidžiamas golfas, buvo surengtos atrankinės rungtynės. Geriausiai pasirodžiusios mokyklos atvyko į finalą Kaune.

Suvažiavo 17 komandų, kuriose buvo po penkis vaikus. Jie turėjo būti ne vyresnių kaip septintų klasių moksleiviai. Berniukai ir mergaitės varžėsi dešimtyje rungčių.

Geriausiai žaidė Kauno Jono ir Petro Vileišių vidurinės mokyklos moksleiviai, surinkę 663 taškus. Antri liko Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo vidurinės mokyklos pirmoji komanda (654), trečia – Joniškio „Saulės“ pagrindinė mokykla (648). Komandas apdovanojo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Keičia požiūrį

Prieš moksleivių varžybas į halę rinkosi kauniečių šeimos. „Vaikams patinka išbandyti rankos taiklumą. Iš šalies atrodo viskas paprasta, bet iš tikrųjų reikia išmanyti, kaip laikyti lazdą, apskaičiuoti mosto jėgą“, – dalijosi įspūdžiais kaunietis Zigmas, atėjęs į halę su vienuolikamete dukra.

Pasak R.Dovidaičio, egzistuoja stereotipas, kad golfas yra turtingųjų laisvalaikis. „Iš tikrųjų šiame žaidime brangiausias yra laikas, nes veiksmas trunka apie 5–6 valandas“, – aiškino R.Dovidaitis.

Paprastai golfas žaidžiamas dideliame specialiai įrengtame lauke. Bet yra įranga, kuri leidžia šiuo žaidimu mėgautis ir uždarose patalpose, tik tada jis suskaidomas į rungtis. Tuo ir užsiimama šalies mokyklose.

„Salėse suformuoti įgūdžiai puikiai pritaikomi ir žaidžiant dideliame lauke“, – tvirtino R.Dovidaitis. Jo teigimu, didžiausi šios sporto privalumai – bendravimas, galimybė užmegzti naujas pažintis, sveikai praleisti laisvalaikį gamtoje.

Neseniai golfas buvo sugrąžintas į olimpinių sporto šakų šeimą ir šios sporto šakos atstovus bus galima pamatyti 2016 m. žaidynėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų