Pereiti į pagrindinį turinį

Kavines keičia į valgyklas

2008-12-18 09:00
Kavines keičia į valgyklas
Kavines keičia į valgyklas / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Alternatyva: nenorintys išlaidauti kavinėse sutaupo prisiminę valgyklas.

Jei nesate pernelyg išrankus aplinkai ir skoniui, pasidomėkite, gal netoliese yra valgykla. Jose maistas dažniausiai kone perpus pigesnis nei kavinėse.

Dienos pietūs Vilniaus kavinėse kainuoja maždaug 15–20 litų. Pietaujate kasdien? Tuomet per mėnesį vien tam išleidžiate daugiau kaip 400 litų. Jei atsigeriate kavos ar grįždamas nusiperkate kokį skanėstą, ši suma dar padidėja. Aišku, atsisakyti maisto negalime, tačiau galime ieškoti, kur pavalgyti pigiau.

Nenorintys gaminti namie gali eiti ne į kavines ar restoranus, o į netoliese esančių įstaigų valgyklas. Jose maistas gerokai pigesnis. Jei vietoj kavinės rinksitės valgyklą ir mokėsite po 8 litus – viso mėnesio pietūs jums atsieis apie 180 litų, vadinasi, perpus pigiau.

"Seniau valgydavome kavinėse miesto centre. Dažniausiai už dienos pietus tekdavo mokėti apie 15 litų, kartais net daugiau. Draugai rekomendavo eiti į Dizaino kolegijos valgyklą. Už dešimt litų ten prisivalgai kaip reikiant, kartais užtenka vos šešių", – pasakojo Dovilė Ramanauskaitė.

Nors iki valgyklos nuo jos darbovietės reikia paėjėti, o per pietus kartais tenka pastovėti eilėje, mergina jau neprisimena, kada lankėsi kitoje vietoje – juk kasdien sutaupo apie dešimt litų.

Valgyklos darbuotojos neprieštarauja sulaukusios svečių ne studentų. "Kai pasakėme, kad kasdien specialiai apie dešimt minučių einame iki šitos valgyklos, virėjos labai apsidžiaugė, netgi nemokamai šokoladuku pavaišino", – juokėsi D.Ramanauskaitė.

Valgyklų lankytojų sostinėje vis daugėja. "Iš pradžių eidavau viena, dabar mano pavyzdžiu užsikrėtė bendradarbiai. Tik gaila, kad žmonių dabar čia jau lankosi tiek, kad atėjus po vidurdienio, daug patiekalų nebebūna. Todėl stengiamės ateiti šiek tiek prieš dvyliktą valandą", – sakė D.Ramanauskaitė.


GERAS PATARIMAS


Kelių valgyklų adresai

"Dia" Vilniaus g. 29

"Skubėk lėtai" Tuskulėnų g. 30

"Pudingas" Kalvarijų g. 87

Kultūros sporto centro valgykla Ozo g. 39

Vilniaus dizaino kolegijos valgykla Kauno g. 34


Nuomonės


Studentas Julius

Valgau universiteto valgykloje. Kainos ten normalios, karštas patiekalas – nuo 5 iki 7 litų. Porcijos nelabai didelės, bet pakanka. Kartais ateina ir ne studentai pavalgyti, bet nežinau, ar tokių žmonių daug.


Kūrybinis darbuotojas Kęstas

Valgau kavinėse, ne valgyklose. Nėra jokios valgyklos pakeliui, todėl nepatogu ir net nežinau, kur jų dabar yra. Jei būtų šalia manęs, gal ir eičiau. Dabar už pietus moku apie 15 litų.


Studentas Vytautas

Nevalgau valgyklose, nepasitikiu tuo, kaip jie ruošia maistą. Esu skaitęs tam tikros literatūros, įvairių straipsnių, supratau, kad galima apsinuodyti. Baruose taip pat nesilankau, valgau tik namie.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų