Pereiti į pagrindinį turinį

KTU – pirmoji studentų prezidentė mergina

2013-03-26 10:57
KTU – pirmoji studentų prezidentė mergina
KTU – pirmoji studentų prezidentė mergina / Gintarės Žaltauskaitės nuotr.

Ne kiekvienam duotas gebėjimas prisiimti atsakomybę už kitą, o ką kalbėti apie atsakomybę už keliolika tūkstančių. Ir tie tūkstančiai – tai smarkūs, jauni, pilni nutrūktgalviškų minčių, kritiški, pasirengę pakeisti pasaulį studentai.

Mato daug veiklų

Kauno technologijos universiteto (KTU) Studentų atstovybės prezidente tapusi KTU Tarptautinių studijų centro ketvirtakursė Monika Simaškaitė nesijaučia taip, tarsi ją būtų užgriuvusi nepakeliama našta.

Ketverius metus Studentų atstovybėje dirbanti mergina teigia, kad svarbiausia – besikeičiančiame universitete priimti daugelį tenkinančius sprendimus, padaryti taip, kad, jungiantis fakultetams, kartu ir studentų atstovybėms, keičiantis struktūroms, nebūtų nepatenkintų, užmirštų ar kitaip nustumtų į paribį ir neišklausytų nuomonių.

„Kandidatavau į KTU Studentų atstovybės prezidento pareigas todėl, kad noriu baigti darbus, kuriuos pradėjome, todėl, kad matau veiklos sričių, kurias esame pajėgūs vykdyti. Viena jų – mentorystė“, – sakė Monika.

Didžiuojasi savo universitetu

Naujoji KTU Studentų atstovybės prezidentė mano, kad mūsų visuomenė yra pasyvoka, tad studentai iš jos atsineša tam tikrų elgsenos modelių.

„Kai tapsime atviresni, būsime įdomesni, – pabrėžė M.Simaškaitė. – Reikia leisti kiekvienam studentui dalyvauti tam tikroje veikloje, išklausyti įvairias nuomones, atsižvelgti į kritiką.“

Monika, kaip tikra savo alma mater augintinė, didžiuojasi būdama KTU studentė, nes mato, kad tai – dinamiškas universitetas, kuriame studentai daug dirba ir kuria, siekia aukštų idealų.

Atstovybėje gimsta lyderiai

Šie metai KTU Studentų atstovybei jubiliejiniai. 1993 m. įkurta kaip KTU Studentų sąjunga, per 20 metų atstovybė tapo stipria pilietiška jaunimo visuomenine organizacija, kurios balsas girdimas ir Švietimo ir mokslo ministerijoje, ir Lietuvos rektorių konferencijoje, ir ypač savo universitete.

Už nuopelnus studentijai KTU Studentų atstovybė 2012 m. tradiciniame Lietuvos studentų sąjungos (LSS) Padėkos vakare pelnė daugiausia apdovanojimų, ji įvertinta net trimis nominacijomis: KTU SA prezidentas Justinas Staugaitis tapo Metų lyderiu, ryšių su visuomene koordinatorė Liucija Sabulytė už veiklą atstovybėje tituluota Metų ryšio tiltu, o akademinių reikalų koordinatorė Monika Simaškaitė – Metų akademe.

Ne kartą šiame renginyje KTU SA pripažinta geriausia metų savivalda.

Be to, 2009 m. KTU SA pripažinta Geriausia miesto jaunimo organizacija, taip pat Šauniausia nevyriausybine organizacija.

Savęs išbandymas

KTU Studentų atstovybė garsėja visam Kauno jaunimui skirtais renginiais ir festivaliais. Tai – KTU festivalis, „Ledi“, „Dizaino dienos“, RAFES, „Misteris Kaunas“, „InfoShow“, taip pat Mokslo metų pradžios šventė, Kauno miesto studentų lyga, studentų fakultetinių atstovybių organizuojamos fuksų stovyklos.

KTU SA vykdė ir dalyvavo daugybėje vietinių ir tarptautinių projektų.

Buvęs KTU Studentų atstovybės prezidentas, dabar vadovaujantis KTU Ūkio departamento Paslaugų centrui Vilius Sekevičius prisipažįsta, kad ši visuomeninė veikla yra tarsi papildomas išsilavinimas.

„Kiekvienas jaunas žmogus visuomeninėje veikloje gali rasti savo nišą, atiduoti save ir daug gauti sau, – teigė V.Sekevičius. – Visuomeninė veikla sustiprina stuburą, praplečia akiratį, gausina bendraminčių.“

Paliekantis KTU SA prezidento pareigas KTU Aplinkos inžinerijos instituto magistrantas J.Staugaitis pabrėžė: „Didžiausia šių pareigų nauda – savęs išbandymas: koks esi lyderis, ar sugebi suburti komandą, uždegti kitus bendrai veiklai.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų