Pereiti į pagrindinį turinį

Laisvės alėjoje nepakeičiamų nėra

2009-05-12 09:00
Viltis: dalis Laisvės alėjoje įsikūrusių parduotuvių nesulaukia naujųjų šeimininkų.
Viltis: dalis Laisvės alėjoje įsikūrusių parduotuvių nesulaukia naujųjų šeimininkų. / Tomo Raginos nuotr.

Panašu, kad Laisvės alėja virsta pigių drabužių alėja. Buvusioje žaislų parduotuvėje prekiaujama dėvėtais drabužiais iš Europos, šalia – kiniškais apdarais.

Vitrinose tik plakatai

Centrinis paštas, "Vilties" vaistinė, Kauno miesto savivaldybės pastatas, kavinė "Presto".

Staiga, grandinė nutrūksta, o į praeivius žvilgčioja tuščios parduotuvės "Lelija" vitrinos. Ant kelių langų baltuoja tik maži popieriaus lapeliai su mobiliojo telefono numeriu – jei kas susigundytų patalpas išsinuomoti.

Metų pradžioje priešais Lėlių teatrą įsikūrusi ir milžiniškomis nuolaidomis praeivius viliojusi jaunimo drabužių parduotuvė "Moda Italiana" kurį laiką puošeivoms kaunietėms neturi ką pasiūlyti. Tiesa, tuščių lentynų pro parduotuvės vitrinas nepamatysite – visi langai užkloti plakatais su kvietimu apsilankyti atrakcionų parke.

Kitoje Laisvės alėjos pusėje kadaise buvusios drabužių parduotuvės "Utenos trikotažas" patalpos vis dar laukia naujųjų šeimininkų. Panašiomis nuotaikomis gyvena ir kavinė "Elfų šėlsmas".

Vietoj žaislų – drabužiai

Likus kelioms dešimtims metrų iki centrinio fontano, suskaičiavome dar mažiausiai tris tuščias parduotuvių vitrinas: užuolaidų salonas "Vailendas", "Džinsų stilius", "Bona".

Šalia buvusio "Merkurijaus" prisiglaudusios "Aprangos" parduotuvės languose pavasario kolekcijos drabužiais išsipusčiusių manekenų nepamatysite. Vitrinose puikuojasi tik fotomenininko Romualdo Rakausko darbai, o šalia jų – nuoroda: "Nuo balandžio 10 dienos mus rasite prekybos ir pramogų centre "Akropolis". Žingsniuojant ta pačia puse, Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčios link, akis užkliūna už naujos parduotuvės. Prieš porą mėnesių 42 numeriu pažymėtose patalpose buvo įsikūrusi parduotuvė "Žaislų planeta", dabar gi miestiečiams čia siūloma įsigyti dėvėtų drabužių iš Europos.

"Duris atvėrėme praėjusį pirmadienį, tačiau žmonių vos atsiginame – ypač per pietus", – džiaugėsi šviesiaplaukė pardavėja.

Laisvės alėjos 35 numeriu pažymėto Laimutės ir Birutės stiklinio pastato pirmajame aukšte duris atvėrė prekybos centras "Asia", kuriame miestiečiams brukami kiniški apdarai. Prieš gerą mėnesį čia buvo prekiaujama garso kasetėmis ir kompaktinėmis plokštelėmis. Tolstant nuo naujojo centro klientų laukia knygynas "Pegasas", avalynės parduotuvė "Salamander", įvairiais muzikos instrumentais prekiaujanti parduotuvėlė, fotostudija "Siluetas".

"Šeimininkai nekalba apie galimą išsikraustymą, bet žmonių į šį Laisvės alėjos galą užsuka labai mažai, tad nežinau, kas bus ateityje", – svarstė fotostudijos darbuotoja.

Ramūs dėl ateities

Centrinio knygyno patalpose trečiadienio vidudienį šurmuliavo kelios dešimtys miestiečių.

"Žmonėms mes esame reikalingi, todėl miegame ramiai ir apie išsikraustymą negalvojame", – sakė knygyno direktorė Stasė Gadliauskienė. Daugiau nei 50 metų miesto centre įvairiausiomis knygomis prekiaujantis knygynas, pasak S.Gadliauskienės – bene vienintelis centrinėje pėsčiųjų gatvėje išlikęs traukos taškas. "Jei mūsų nebūtų, manau, kad žmonės neitų į Laisvės alėją", – įsitikinusi knygyno direktorė.

Laisvės alėjos tuštėjimo metas, S.Gadliauskienės manymu, – laikinas periodas, tačiau ar pasibaigus sunkmečiui čia vėl turėtų įsikurti drabužių ir avalynės parduotuvės, ji negalėjo atsakyti. "Žmonės apsipirkti eina į prekybos centrus", – svarstė direktorė.

Legendinėje "Spurginėje" žvilgtelėjus į vos suktis spėjančias darbuotojas, panašu, kad apie išsikeldinimą jos taip pat negalvoja. "Geriau imkite spurgą su varške", – šyptelėjo pusamžė moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų