Pereiti į pagrindinį turinį

"Lazdynų būsto" sutartis – vėl teisme

2009-02-28 09:00

Teismas iš naujo nagrinės namų administravimo bendrovės "Lazdynų būstas" pardavimo sutartį, pagal kurią įmonę iš savivaldybės pernai kovą įsigijo koncerno "Rubicon group" kontroliuojama pastatų ūkio valdymo įmonė "City Service".

Lietuvos apeliacinis teismas praėjusią savaitę patenkino viešąjį interesą gynusio generalinio prokuroro Algimanto Valantino skundą ir panaikino Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria buvo atsisakyta atnaujinti procesą.

Vilniaus apygardos teismas įpareigotas iš naujo išnagrinėti jo patvirtintą "City Service" ir Vilniaus savivaldybės taikos sutartį, kuri leido užbaigti "Lazdynų būsto" privatizavimo konkursą.

Jeigu bus įrodyta, kad "Lazdynų būsto" privatizavimo sandoris buvo neskaidrus, teismas turėtų panaikinti verslininkų ir savivaldybės pasirašytą privatizavimo sutartį.

"City Service" 2007-ųjų balandį laimėjo 100 proc. "Lazdynų būsto" akcijų paketo ir kelių hektarų ploto žemės sklypo prie "Litexpo" parodų rūmų pardavimo aukcioną. Už visą "Lazdynų būsto" paketą įmonė pasiūlė 7,551 mln. litų, arba 1,5 mln. litų daugiau nei antra likusi bendrovė.

Tačiau Vilniaus miesto savivaldybės Privatizavimo komisija 2007 m. pabaigoje nepatvirtino privatizavimo rezultatų, todėl klausimo nagrinėjimas persikėlė į teismus, kol pernai vasarį savivaldybė ir "City Service" pasirašė taikos sutartį ir kovą užbaigė sandorį.

"Lazdynų būstas" administruoja Lazdynų ir Aukštųjų Panerių gyvenamuosius namus ir rūpinasi jų technine būkle. Bendras įmonės administruojamų daugiabučių namų plotas Lazdynų rajone siekia 399 tūkst. kv. m.

"City Service" akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos oficialiajame sąraše.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų