Pereiti į pagrindinį turinį

Likti "Vilniaus vandenų" valdyboje socialdemokratui sutrukdė ryšiai su įtariamuoju

2010-11-24 06:06
Supyko: V.Milėnas tvirtina, kad jo atleidimo iš "Vilniaus vandenų" motyvai yra absurdiški.
Supyko: V.Milėnas tvirtina, kad jo atleidimo iš "Vilniaus vandenų" motyvai yra absurdiški. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Socialdemokratas Vytautas Milėnas išspirtas iš "Vilniaus vandenų" valdybos. Jis tikina, kad tai politinis susidorojimas, kurį vykdo konservatoriai.

Kaltina nekompetencija

Kaip "Vilniaus dienai" teigė "Vilniaus vandenų" stebėtojų tarybos pirmininkas, konservatorius Vidas Urbonavičius, V.Milėnas iš valdybos pirmininko posto ir iš pačios valdybos pašalintas dėl to, kad nesusitvarkė su įmonės valdymu. Esą dėl V.Milėno veiksmų bendrovė Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK) pateikė klaidingus duomenis prašydama pusantro karto padidinti šalto vandens kainą.

"Jis atleistas dėl to, kad jis, mūsų nuomone, turi dalytis atsakomybe už tai, kad pateikti neteisingi skaičiavimai. Tai, kad VKEKK nepatvirtino 50 proc. didesnės kainos, parodo, kad "Vilniaus vandenys" investicinį planą suskaičiavo blogai", – tvirtino V.Urbonavičius.

Anot jo, dėl tokių V.Milėno veiksmų buvo suklaidinti ir miesto politikai, ir visuomenė. "Tam planui pritarė ir stebėtojų taryba, ir miesto taryba. Vadinasi, jie elementariai apgavo ištisą eilę tarybos narių. Pasitikėti tokiu darbu tikrai negalima", – piktinosi konservatorius.

VKEKK, užuot "Vilniaus vandenų" prašytą kainą pakėlusi 50 proc., leido vandenį pabranginti tik 3,5 proc. VKEKK manymu, bendrovė gerokai pagražino kai kuriuos projektus, pateikė neteisingus skaičius ir jų nepatikslino, nors ir buvo prašoma tai padaryti.

Korupcijos šešėlis

Dar vienas V.Milėno atleidimo motyvas – tai, kad būtent tuomet, kai jis vadovavo "Vilniaus vandenų" valdybai, į generalinio direktoriaus postą buvo pasodintas dabar korupcijos byloje teisiamas Darius Norkus. Anot V.Urbonavičiaus, korupcija įtariamą D.Norkų V.Milėnas į "Vilniaus vandenis" atvedė pats.

"D.Norkų jis pats asmeniškai ir pristatė, ir rekomendavo kaip patyrusį vadybininką", – tęsė konservatorius.

Vietoj V.Milėno į "Vilniaus vandenų" valdybos pirmininko kėdę sėdo konservatorė, mero Viliaus Navicko patarėja Aurelija Jakaitienė. Anot V.Urbonavičiaus, priklausymas valdyboje dominuojančiai partijai neturėjo įtakos ją skiriant į valdybos pirmininko postą. "Bent jau aš asmeniškai žiūriu į žmonių kompetenciją", – tikino konservatorius.

Savo kaltės neįžvelgia

Pats V.Milėnas "Vilniaus dienai" užsiminė, kad svarsto galimybę tokį stebėtojų tarybos sprendimą skųsti teismui. Esą dėl to bus apsispręsta per keletą artimiausių dienų.

Paklaustas, kaip vertina savo pašalinimo iš "Vilniaus vandenų" valdybos motyvus, V.Milėnas tvirtino, jog priekaištai yra absurdiški. "Ne valdyba tai daro, o įmonė", – sakė pašnekovas ir tvirtino, kad neprisidėjo prie galbūt klaidingų duomenų pateikimo VKEKK.

Pasak jo, jeigu kas ir turėtų prisiimti atsakomybę dėl "Vilniaus vandenyse" susidariusios padėties – tai ne jis vienas, o visa įmonės valdyba, kurioje dominuoja konservatoriai. "Valdyboje iš septynių narių buvau vienas socialdemokratas, o konservatoriai – keturi. Gal jie turėtų prisiimti atsakomybę?" – ironizavo V.Milėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų