Pereiti į pagrindinį turinį

MRU: tai beprecedentis atvejis universitetinėse studijose Lietuvoje

2024-10-21 14:21 diena.lt inf.

Mykolo Romerio universitetas (MRU) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su septyniomis nacionalinį saugumą užtikrinančiomis Lietuvos institucijos dėl saugumo specialistų rengimo.

„Tai beprecedentis atvejis universitetinėse studijose Lietuvoje – pirmąkart prie valstybei strategiškai svarbios studijų programos prisidės toks didelis institucijų skaičius“, – teigiama pirmadienį išplatintame MRU pranešime.

Priėmimas į MRU Viešojo saugumo akademijos studijų programą „Nacionalinis saugumas“ numatytas 2025 metais.

Programos partneriais tapo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), Valstybės saugumo departamentas (VSD), Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Lietuvos kalėjimų tarnyba, Muitinės kriminalinė tarnyba ir Vadovybės apsaugos tarnyba.

„Siekiame, kad studentai įgytų naujų kompetencijų, leidžiančių įveikti šiuolaikinius nacionalinio saugumo iššūkius“, – sakė MRU rektorė Inga Žalėnienė.

Nauja ir analogų Lietuvoje neturinti studijų programa ruoš specialistus ikiteisminio tyrimo, žvalgybos, kriminalinės žvalgybos, pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo, nacionalinio saugumo ir gynybos srityse.

Mums reikalingi profesionalai, kurie ne tik būtų pasirengę greitai reaguoti į grėsmes, bet ir užkirsti agresijai kelią.

Pasak institucijų vadovų, studijų programa prisidės prie valstybės saugumo stiprinimo.

„Mums reikalingi profesionalai, kurie ne tik būtų pasirengę greitai reaguoti į grėsmes, bet ir užkirsti agresijai kelią. Reikalingi žmonės, kurie turėtų gebėjimų ir įgūdžių greitai prisitaikyti, atpažinti pavojus ir taikyti šiuolaikinius tyrimų ir prevencijos metodus nacionalinio saugumo srityje“, – tvirtino VSD vadovas Darius Jauniškis.

STT direktoriaus Lino Pernavo teigimu, programa būtina, siekiant skatinti skaidrumą, atsakomybę ir nulinės tolerancijos politiką korupcijai, pinigų plovimui bei terorizmo finansavimui Lietuvoje.

Jis pabrėžė, kad ši programa ruoš specialistus su specifinėmis, nišinėmis žiniomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Prokonservatoriškas lyberastinis universtietas

Ruoš visų krypčių teisėsaugos, teisėtvarkos, jėgos struktūrų specialistus ir vadus. Atspėkite iš trijų kartų kokių partijų valdžia įsigalės galutinai Lietuvoje?!
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų