Pereiti į pagrindinį turinį

Mūšis dėl A. Ručienės: meras išvadintas melagiu

2013-03-01 11:50
Mūšis dėl A. Ručienės: meras išvadintas melagiu
Mūšis dėl A. Ručienės: meras išvadintas melagiu / Artūro Morozovo nuotr.

Nors Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumas“ oficialiai paskelbė apie sužadėtuves, tarp šių politinių jėgų atstovų Kaune paliaubų nematyti. Vakar miesto tarybos posėdyje tarp jų kilo žodžių mūšis.

Darbo partijos atstovas Gintaras Jonas Furmanavičius yra viešai paskelbęs, kad įtaria, jog Antikorupcijos komisijos pirmininkė, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovė Aušra Ručienė ėmė talkinti privačiai bendrovei „Kamesta“.

Pasak jo, A.Ručienės elgesys istorijoje su 12 mln. litų, kuriuos savivaldybė įpareigota pervesti „Kamesta“, švelniai tariant, keistas ir dvelkia ne itin švariais dalykais „Ne savivaldybės, o privačios bendrovės naudai“, – sakė jis.

„Kauno diena“ rašė, kad prieš keletą savaičių G. J. Furmanavičius kreipėsi į Kauno merą Andrių Kupčinską, kad būtų parengtas sprendimo projektas atšaukti A.Ručienę iš Antikorupcijos komisijos pirmininkės pareigų.

Vakar toks projektas į darbotvarkę nebuvo įtrauktas, o tik buvo bandoma atlikti rokiruotę tarp konservatorių ir pakeisti Antikorupcijos komisijos sudėtį.

G. J. Furmanavičius piktinosi, kad trečiadienį seniūnų sueigoje meras pažadėjo, kad sprendimo projektas dėl A. Ručienės bus parengtas.

„Nenorėkite, kad rengčiau projektus ar mano rankomis kažkas būtų daroma“, – į Darbo partijos atstovo priekaištus atkirto A.Kupčinskas. Po to miesto tarybos salėje užvirė žodžių mūšis.

„Nevaidinkite, kad nesuprantate, apie ką kalbame. Noriu, kad atidžiai klausytumėte, nes viešai meluojate ir aš dabar jus vadinu melagiu. Jūs man paaiškinkite, kam tada reikalinga ta seniūnų sueiga? Man daugiau kvietimų į šią šventųjų sueigą nesiųskite“, – atšovė G.J.Furmanavičius.

Meras bandė išsisukti, teigdamas, kad „yra pasirašyta koalicijos sutartis ir jūs juk suprantate visus niuansus“.

„Ponas Furmanavičiau, jei šiandien nesisekė išsimiegoti, reikia pasižiūrėti, koks klausimas buvo svarstomas“, – rėžė į žodžių dvikovą įsijungusi A. Ručienė.

Vakar Antikorupcijos komisijos pirmininkės atstatydinimo klausimas nebuvo svarstomas, tačiau beveik nėra abejonių, kad kitame miesto tarybos posėdyje dvikova tarp G.J.Furmanavičiaus ir A.Ručienės gali sulaukti tęsinio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų