Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas senų daiktų gyvenimas

2009-06-27 23:59

Britų tarybos projekto "Iššūkis Europai" dalis – liepos mėnesį vyksianti Ekolaboratorija – turėtų nepatikti vartoti skatinantiems prekybininkams. Nes čia teigiama priešinga idėja.

Projekto organizatoriai primena, kad dauguma sugedusių buitinių prietaisų, sunešioti drabužiai ar net seni plastiko maišeliai, užuot keliavę į sąvartyną, neretai turi galimybę atgimti nauju pavidalu.

"Mokslininkai tvirtina, kad klimato kaitą gali sustabdyti tik viena – dabartinė – karta. Tai yra mes patys. Šiuo projektu norime parodyti, kaip galima kūrybiškai mažinti vartojimą, rūšiuoti atliekas ir taip prisidėti prie aplinkos tausojimo", – sakė projekto "Iššūkis Europai" dalyvė, viena iš Ekolaboratorijos organizatorių Rasa Alkauskaitė.

Kaip tik to ir mokysis 20 laimingųjų, kuriems pasiseks pakliūti į Ekolaboratoriją (norinčių jau dabar yra penkiskart daugiau). Dalyviai bus atrenkami įvertinus jų anketose aprašytų daiktų perdirbimo, atnaujinimo ir panašių idėjų originalumą.

Ekolaboratorija pasirengė trims po tris dienas vyksiančioms kūrybinėms sesijoms: viena bus skirta norintiems dirbti su tekstile, antrą bus sutelktas dėmesys į elektronikos atliekas, trečia bus atvira dalyvių pasiūlymams: joje galės tilpti ir plastikas, ir senos automobilių detalės, ir visos įdomios dalyvių pasiūlytos medžiagos.

Beje, Ekolaboratorijos organizatoriai užtikrina, kad dalyviams nereikės patiems rūpintis, iš kur gauti reikiamų medžiagų, darbo priemonių ar įrankių: visa tai parūpins projekto rėmėjai. Ir tos medžiagos tikrai nebus ištrauktos iš sąvartynų! Darbams vadovaus tokios patirties jau turintys menininkai.

Ekolaboratorijoje atgimsiančius daiktus organizatoriai ketina parodyti visuomenei – surengti parodą, o kūrybingiausių dalyvių laukia dovanos. Žinoma – nekenkiančios gamtai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų