Pereiti į pagrindinį turinį

Neaišku, kas atlygins dėl smegduobės patirtus nuostolius

2012-08-20 17:54
Neaišku, kas atlygins dėl smegduobės patirtus nuostolius
Neaišku, kas atlygins dėl smegduobės patirtus nuostolius / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

M.K.Čiurlionio gatvės 7-o namo kieme du automobilius prarijusi duobė vis dar gąsdina namo gyventojus. Savivaldybė žada ieškoti kaltų, tik į kalbas apie gyventojų patirtų nuostolių atlyginimą kol kas nesileidžia.

Ruošia ieškinį savivaldybei

Viena nukentėjusiųjų Elena, kurios automobilis „Toyota Yaris“ sekmadienio rytą atsidūrė duobėje, teigė šiuo metu besiruošianti pateikti ieškinį savivaldybei ir reikalauti atlyginti žalą.

„Dabar su kaimynais renkame parašus ir kreipsimės į savivaldybę, kad ji mums atlygintų žalą. Juk žemė ir aikštelė yra savivaldybės. Teritoriją čia prižiūri “Naujamiesčio būstas„, tad ir atsakyti už tai, kas yra jų žemėje, turėtų jie patys. Jau artimiausiu metu ieškinys bus pateiktas“, – tikino pašnekovė.

Moteris taip pat kreipėsi į automobilių servisą, kad jis įvertintų automobiliui padarytus nuostolius.

„Aišku, apžiūrėjau automobilį pati. Buferis, slenkstis yra sulenkti, tačiau aš moteris ir negaliu išmanyti visų dalykų. Tad kreipiausi į servisą, kad jis viską patikrintų ir nurodytų, kokia žala automobiliui padaryta. Visa tai planuoju pridėti prie savo skundo su sąskaitomis už automobilio traukimą iš duobės. Tuos pinigus sumokėjome privačiai įmonei“, – kalbėjo Elena.

Papiktino tarnybų atsainumas

Už automobilio ištraukimą privati bendrovė iš nukentusiųjų užsiprašė 500 litų. Tačiau Elenai skaudu ne dėl patirtų išlaidų, o dėl savivaldybės tarnybų parodyto atsainumo.

„Jie žada užpilti ir užlyginti aikštelę, o mašinos traukti jie nesiruošė. Ką būtų darę, jei mes nebūtume savo mašinų ištraukę? Gal palaidoję jas? Pati traukimo operacija nebuvo sudėtinga. Tik kad technikai buvo sunku į kiemą įvairuoti, o šiaip žmonės savo darbą atliko gana greitai“, – dėstė moteris.

Pasak Elenos, keliskart į įvykio vietą atvykę „Grindos“ komunalininkai teikėsi tik apjuosti duobę „Stop“ juosta. Tačiau labiausiai nukentėjusiąją nustebino policijos pareigūnų elgesys.

„Atvažiavo, pasakė “nieko sau„, nufotografavo mobiliojo telefono kamera ir išvažiavo. Štai visa policininkų reakcija“, – prisiminė moteris.

Bandys ieškoti kaltų

Vilniaus savivaldybės Eksploatacijos poskyrio vedėjas Gintautas Kazimieras Niaura dienraščio žurnalistus informavo, kad M.K.Čiurlionio gatvės 7-o namo kieme duobės atsiradimo priežastys kol kas nustatomos.

„Šilo gatvėje duobė atsirado dėl trūkusių požeminių komunikacijų, tačiau M.K.Čiurlionio gatvėje, kur atsivėrė duobė, jokių požeminių tinklų, jokių vamzdynų ar kanalizacijos nėra. Tad bandysime aiškintis, kodėl atsirado ši duobė. Galbūt toje vietoje yra niekur žemėlapiuose neužfiksuotų požeminių rūsių. Galbūt yra požeminių vandenų. Mūsų specialistai aiškinsis šiuos dalykus“, – kalbėjo G.K.Niaura.

Savivaldybės atstovas pažadėjo, kad darbininkai artimiausiomis dienomis užpils duobę ir sutvarkys aikštelę. Kalbėdamas apie nuostolių atlyginimą gyventojams G.K.Niaura buvo atsargus.

„Kol kas į mus niekas nesikreipė dėl nuostolių atlyginimo. Be to, kad kas nors atlygintų nuostolius, kas nors turi būti kaltas, o šiuo atveju dar neaišku, kas ir kaip“, – svarstė valdininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų