Pereiti į pagrindinį turinį

Nėra autobuso – nėra problemos

2009-01-20 09:00
Nėra autobuso – nėra problemos
Nėra autobuso – nėra problemos / Gedimino Bartuškos nuotr. Nepatogumai: Grigiškių gyventojai į tolimesnius miesto rajonus važiuoja dviem ar net trimis autobusais.

Grigiškių gyventojai pasipiktinę – autobuso, veždavusio juos į Santariškes, Karoliniškes ar Lazdynus, nebeliko. Galbūt pavasarį šis maršrutas bus grąžintas – jei savivaldybė susimokės skolas.

Tiesioginio susisiekimo neliko

Pernai Grigiškių gyventojus pasiekė džiugi žinia – mieste atsirado naujas autobuso maršrutas 067, iš Grigiškių važiuojantis pro Lazdynus, Karoliniškes, Justiniškes, Pašilaičius ir galiausiai pasiekiantis Santariškes.

Labai patogu – nebereikia važiuoti iki miesto centro, sutaupai laiko ir pinigų, kai nebereikia antro bilieto pirkti. Tik bėda, kad važiuodavo autobusas nereguliariai, nesilaikė numatyto tvarkaraščio, todėl pasipiktinę gyventojai negailėjo laiko ir rašė skundus miesto savivaldybei, daugiau nei tūkstantį parašų surinko.

Šiais metais problemos dėl to, kad autobusas vėluoja, nebeliko – nes šio maršruto visai nebėra. "Mus ištiko šokas. Juk šiuo autobusu galėjome labai patogiai pasiekti darbo vietas, poliklinikas, M.Romerio universitetą, Santariškes, vaikai – mokyklas. Juk dauguma Grigiškių gyventojų mokosi ir dirba ne tik Vilniaus miesto centre", – laiške redakcijai piktinosi Grigiškių rajono gyventojai.

"Gyvenu Grigiškėse, tuo autobusu kaip dūmas galėdavau pas tėvus per 40 minučių nulėkti. Dabar turiu du kartus persėsti", – sakė Vitalijus B. Į darbą miesto centre jis kas rytą atvažiuoja 29 autobusu iki Savanorių prospekto, kur troleibusai važiuoja kas kelias minutes, todėl nuvykti iki darbo jam pakanka 40 minučių.

Autobuse – po kelis žmones

Priežastis, dėl ko sustabdytas maršrutas, labai paprasta – jis miesto biudžetui per brangus. "Šiuo maršrutu naudojasi labai mažai žmonių, jie nenuperka pakankamai bilietų, todėl per metus dėl šio maršruto patiriame 2,5 mln. litų nuostolių. Čia atmetus pinigus, surinktus už bilietus. Todėl paprašėme kol kas šį maršrutą sustabdyti, bent kol atiduosime skolas jį aptarnaujančiai bendrovei", – sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Bendrovės "Kolegita", aptarnaujančios maršrutą 067, direktorius Vidas Barvydas patikino, kad autobusas vėl važiuos, kai tik savivaldybė atsiskaitys už skolas, jau viršijančias milijoną.

Vėl važiuos pavasarį

Jei savivaldybei pavyks padengti skolas, prieš atnaujinant maršrutą jis bus pakoreguotas. "Galbūt važiuos tik rytais ir vakarais, kai reikia žmones iš Gariūnų pirmyn atgal suvežioti. Kitaip jis visą dieną sukasi tuščias. Turės susėsti miesto Ūkio departamentas ir derinti maršruto periodiškumą", – sakė G.Paluckas. Tikimasi, kad pakoreguotu maršrutu autobusas vėl pradės važiuoti nuo pavasario.

Galimybė šį maršrutą aptarnauti ne privačiai bendrovei, o Vilniaus autobusų parkui, savivaldybėje nesvarstoma. "Mes juk turime sutartį su "Kolegita". Dėl kitų maršrutų su ja nėra jokių problemų – puikiai dirba, naujų autobusų nusipirko. Nuostolingumo priežastis dar aiškinsimės, tačiau pirminės prognozės – tiesiog nepasitvirtino apkrovos", – aiškino G.Paluckas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų