Pereiti į pagrindinį turinį

Nurovęs A.Hitleriui galvą – nubaustas

2009-05-14 09:00

Vokietijos teismas antradienį turėjo spręsti neįprastą bylą. Teistas vyras, viename Berlyno muziejuje nuplėšęs vaškinės Adolfo Hitlerio figūros galvą.

Incidentas įvyko praėjusių metų liepą, vos buvo atidarytas Madame Tussauds muziejus. 42 metų vyriškis prasibrovė pro apsaugininkus ir nuplėšė figūros galvą. Tas vyras, buvęs policininkas, sakė, jog jam atrodė, kad nedera demonstruoti nacių lyderį vos 500 m nuo Berlyno holokausto memorialo. Vyrui teismas skyrė 900 eurų (3128 litų) baudą. Sutaisyta Hitlerio figūra į muziejų grąžinta rugsėjį ir dabar demonstruojama už stiklinės sienos.

Vaškinė paniurusio A.Hitlerio bunkerio makete figūra debatus Vokietijoje kėlė dar prieš ją pastatant muziejuje. Kritikai teigia, jog neskoninga rodyti žmogaus, kuris pradėjo Antrąjį pasaulinį karą ir įsakė išnaikinti Europos žydus, kopiją.

Tačiau Madame Tussauds muziejaus atstovai tikina, kad vengia politikos, ir įrodinėja, jog A.Hitleris yra reikšminga Vokietijos istorijos dalis, todėl jo vaškinė figūra turi teisėtą vietą ekspozicijoje. Berlyno muziejuje eksponuojama Hitlerio figūra buvo laikoma dar vienu žingsniu Vokietijoje laužant tabu apie fiurerį, praėjus 60 metų po karo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų