Pereiti į pagrindinį turinį

Oro uostas prašo mero pagalbos

2009-03-31 09:00

Tarptautinis Vilniaus oro uostas ruošiasi galimoms skrydžių bendrovių investicijoms ir stengsis, kad detalusis planas būtų patvirtintas kuo greičiau.

"Vienas iš klausimų, kuriuos man tenka girdėti, – ar būtų galimybė oro uoste pasistatyti techninę bazę, biurus. Norėtume, kad įvairūs techniniai klausimai dėl detaliojo plano būtų išspręsti, tuomet galėsime ruoštis galimoms investicijoms", – sakė oro uosto generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

Anot jo, detaliojo plano projektas iš mirties taško nejuda jau trejus metus. Tikimasi, kad per du tris mėnesius jį priimti trukdžiusios kliūtys bus pašalintos.

Detaliojo plano klausimus T.Vaišvila pirmadienį aptarė su meru Viliumi Navicku. Oro uosto vadovas mero taip pat paprašė prisidėti populiarinant oro bendrovių skrydžius į Vilnių.

"Prašėme visokeriopos pagalbos skleidžiant informaciją. Miestas turi daugiau kaip 70 reklamos stendų, manome, kad ir jie galėtų būti tam panaudoti", – sakė T.Vaišvila.

Vilniaus oro uoste darbą pirmadienį pradėjo Belgijos oro linijų bendrovė "Brussels Airlines", kuri keleivius skraidins į Briuselį. Vilniaus oro uosto vadovo manymu, pagalba šiai įmonei būtų geras argumentas kitoms skrydžių įmonėms imtis ar plėsti verslą Vilniuje.

Iš viso šiemet vasaros sezonu iš Vilniaus oro uosto veš trylika bendrovių, tiesiogiai skraidinsiančios į šešiolika miestų. Pernai vasarą trylika bendrovių siūlė tiesioginius skrydžius 37 kryptimis.

Vilniaus oro uosto vadovas pastaruoju metu intensyviai derėjosi su užsienio skrydžių įmonėmis dėl bendradarbiavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų