Pereiti į pagrindinį turinį

Pantomimos teatro neliko tik laikinai?

2013-03-01 05:00
Pantomimos teatro neliko tik   laikinai?
Pantomimos teatro neliko tik laikinai? / Artūro Morozovo nuotr.

Taip vakar nusprendė miesto taryba. Jei tikėtume mero Andriaus Kupčinsko pažadu – Pantomimos ir plastikos teatro Kauno kultūros žemėlapyje neliko laikinai, kol bus parengti reikiami dokumentai, kad būtų galima įsteigti viešają įstaigą.

Nors savivaldybės siekis uždaryti teatrą iš pradžių grįstas lėšų taupymu, vakarykščiame miesto tarybos posėdyje prabilta, kad esą netenkina ir teatro kuriamo repertuaro kokybė.

Pasak Švietimo ir kultūros valdybos direktoriaus Virginijaus Mažeikos, Pantomimos teatras pastaruoju metu negavo nė vieno teatralams skiriamo apdovanojimo.

Skeptiškai į teatrų tuoktuves žiūrinčių politikų priremtas V.Mažeika pripažino, kad teatro veiklos rezultatai nuo 2008 m. gerėjo.

„Kodėl daromi tokie sprendimai? Negalima išsirinkti vienos biudžetinės įstaigos ir ją sudoroti vidury baltos dienos“, – rėžė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Simonas Kairys.

Frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas Gintautas Labanauskas sakė, kad savivaldybės politikai, leisdami naikinti teatrą taptų „leninų gvardija, kuri remia tik kino meną“. Jis pridūrė, kad šis teatras – ko gero, vienintelė įstaiga, kuri taip gausiai lankoma klausos negalią turinčių žmonių.

Kad teatras nebūtų prijungtas, pasisakė net vicemeras Vytautas Vasilenka, paprastai labiau besidomintis regbio reikalais. Vicemeras tarybos salėje mintinai ėmė vardyti teatro spektaklius.

Nenorą būti sujungtiems išreiškė ir posėdyje dalyvavęs laikinai Pantomimos ir plastikos teatro direktoriaus pareigas einantis Arūnas Katkauskas, ir „Auros“ vadovė Birutė Letukaitė.

Po ilgų diskusijų nuspręsta balsuoti už laikiną teatrų sujungimą, o savivaldybės administracija įpareigota parengti visus dokumentus, reikalingus reorganizacijai į viešają įstaigą.

Planuojama, kad teatras turėtų atgimti kovo pabaigoje vyksiančiame tarybos posėdyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų