Pereiti į pagrindinį turinį

Partija „Autrolyje“ tvarkosi lyg savo kieme

2013-04-16 05:00
Partija „Autrolyje“ tvarkosi lyg savo kieme
Partija „Autrolyje“ tvarkosi lyg savo kieme / D.Senikas. Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) atstovai toliau siautėja „Autrolio“ valdyboje. Naujasis, savas bendrovės generalinis direktorius greičiausiai paskirtas nesilaikant reglamento.

Trenkė durimis

Vakar „Autrolio“ valdyba nusprendė, kad naujuoju generaliniu direktoriumi turėtų tapti dabartinis valdybos pirmininkas Laisvydas Rudžianskas. O valdybos pirmininko vieta numatyta kitam TT deleguotam valdybos nariui Donatui Senikui. Tačiau abejojama, ar tokį sprendimą pavyks įteisinti, nes balsavime dalyvavo tik 4 valdybos nariai iš 7.

„Sprendimui priimti reikia bent penkių balsuojančiųjų, todėl kvorumo nėra. Nežinau, kaip jie ketina viską įforminti“, – kalbėjo prieš balsavimą durimis trenkęs ir posėdį palikęs valdybos narys Pranas Paškevičius.

Valdybos posėdį paliko trys liberalcentristų, socialdemokratų ir jaunalietuvių frakcijų savivaldybės taryboje deleguoti nariai. Posėdyje liko trys TT ir vienas konservatorių delegatas.

Atsitvėrė tylos siena

Kuo baigėsi posėdis, sužinoti pavyko tik vakar pavakariais. TT deleguotas valdybos pirmininkas L.Rudžianskas dieną dienraščiui sakė negalintis kalbėti telefonu, nes atsiliepė vairuodamas automobilį. Jis siūlė paskambinti vėliau, tačiau telefonu nebeatsiliepė.

Kitas TT deleguotas valdybos narys Donatas Senikas taip pat netryško noru kalbėti, tačiau patvirtino, kad generalinio direktoriaus kandidatūra buvo aptarta, bet jokie oficialūs sprendimai esą nėra priimti.

„Valdybos posėdis buvo uždaras, todėl nenoriu viešinti, apie ką buvo kalbėta. Apie priimtus sprendimus informuosime vėliau“, – sakė politikas.

Nekalbėjo ir laikinai „Autrolio“ generalinio direktoriaus pareigas einantis Alvydas Stanislovaitis.

„Aš esu administracijos darbuotojas. Dėl valdybos sprendimų skambinkite valdybos nariams. Jų sprendimų komentavimas nėra mano kompetencijoje“, – sakė A.Stanislovaitis

Nesilaikė reglamento

Valdybos posėdžiuose aptariami klausimai jos nariams turi būti pateikti prieš tris darbo dienas. Šįkart nuspręsta reglamento nesilaikyti.

„Keturi klausimai buvo atsiųsti penktadienį po darbo valandų. Tai jau yra pažeidimas, bet prieš jį dar buvo galima užmerkti akis. Tačiau negalėjome sutikti su pirmą kartą pirmadienį išgirstu siūlymu patvirtinti generalinio direktoriaus kandidatūrą, išrinkti naują valdybos pirmininką“, – kalbėjo P.Paškevičius.

„Mes jiems sakėme: suruoškite normaliai dokumentus, palaukiame tris dienas, šaukiame valdybos posėdį ir nebus jokių pažeidimų, bet jie nusprendė kitaip“, – stebėjosi taip pat balsavime nedalyvavęs valdybos narys Petras Švažas.

Už naujo generalinio direktoriaus paskyrimą balsavę tarybos nariai viliasi, kad sprendimas bus laikomas teisėtu, nes į posėdį susirinko visi nariai. Tačiau P.Paškevičius įsitikinęs, kad jiems neišdegs. Registrų centre iš jų paprašys balsavimo rezultatų, o tokių nėra", – sakė P.Paškevičius.

„Jeigu sprendimai priimti ne pagal reglamentą, jie yra niekiniai“, – išgirdęs apie galimą reglamento pažeidimą sakė savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Direktoriaus nepristatė

„Mes nesame nusistatę kategoriškai prieš, bet turime būti supažindinti su tokiu svarbiu klausimu. Mums net nepristatė direktoriaus kandidatūros“, – stebėjosi P.Švažas.

Kandidatas į generalinio direktoriaus postą buvo laikomas paslaptyje. Tik gandų lygiu kalbėta, kad šią neblogą vietą norėtų užimti pats L.Rudžianskas. Pernai „Autrolio“ vadovui vidutiniškai buvo mokama 8491 lito dydžio alga.

Valdančiojoje savivaldybės tarybos daugumoje esančios politinės jėgos buvo susitarusios derinti siūlomus įmonių vadovus tarpusavyje. Šiuo atveju TT spjovė į susitarimą.

„Apie planus paskirti naują generalinį direktorių niekas nežinojo“, – tvirtino P.Paškevičius.

Šiuo metu „Autrolis“ verčiasi be nuolatinio generalinio direktoriaus, nes praėjusį mėnesį mirė buvęs vadovas Gintautas Činikas.

Posėdžiuose – rietenos

Kauno savivaldybės tarybos daugumai priklausanti TT frakcija į „Autrolio“ valdybą yra delegavusi 3 narius iš 7. Todėl jų žodis priimant sprendimus yra itin svarus, tačiau valdyboje tvyro įtampa. Jos pirmininkas dalį narių skundė, kad šie nelanko posėdžių. Pastarieji atšauna, kad tokioje kompanijoje neįmanoma dirbti.

„Konstruktyvaus darbo nėra, kita nuomonė ignoruojama“, – kalbėjo P.Paškevičius.

Į viešumą rietenos išlindo tada, kai TT deleguoti nariai, versdamiesi per galvas, rudenį siūlė įstaigą „Baritonų trio“ paremti 20 tūkst. litų. Nuostolingai veikiantis „Autrolis“ tokia pinigų suma įstaigą jau buvo parėmęs pavasarį. TT lyderė Kaune Aušra Ručienė su vyru Rimu Antanu Ručiu pristatomi kaip vieni pagrindinių viešosios įstaigos „Baritonų trio“ rengiamo festivalio „Operetė Kauno pilyje“ rėmėjų.

D.Ratkelis žiemą siūlė išardyti valdybą, tačiau jos narius delegavę politikai nepanoro nieko keisti.

„Jeigu jų veikla būtų vykdoma pažeidžiant teisės aktus, imtumėmės griežtesnių veiksmų. O dabar žaidžiam toliau“, – sakė D.Ratkelis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų