Pereiti į pagrindinį turinį

Partijų jungtuvės suartins nuožmius oponentus?

2013-02-20 05:00
Partijų jungtuvės suartins nuožmius oponentus?
Partijų jungtuvės suartins nuožmius oponentus? / Artūro Morozovo nuotr.

Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ (TT) planuojamos jungtuvės gali priversti kartu dirbti šiuo metu akivaizdžiai konfrontuojančius Kauno miesto tarybos narius – Aušrą Ručienę ir Gintarą Joną Furmanavičių.

Teks apversti plokštelę

Tarp TT frakcijos Kauno taryboje seniūnės A.Ručienės ir Darbo partijos frakcijos seniūno G.J.Furmanavičiaus tvyranti įtampa pastaruoju metu pasiekė bene aukščiausią tašką. Konfrontacija tapo akivaizdi visiems tarybos nariams. Paskutiniame tarybos posėdyje G.J.Furmanavičius savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininkę A.Ručienę apkaltino nesiskaitymu su kitais komisijos nariais ir galimu su savivaldybe besiginčijančios bendrovės „Kamesta“ protegavimu. Po posėdžio G.J.Furmanavičius netgi kreipėsi į merą Andrių Kupčinską, kad šis A.Ručienę išverstų iš Antikorupcijos komisijos pirmininkės posto.

„Buvo dalykų, kuriuos jie darė, o mes tam nepritarėme, bet nematau problemų, kad negalėtume dirbti kartu. Per paskutinį tarybos posėdį buvo konkreti situacija, bet situacija gali ir keistis. Nei aš geresnis nuo to (partijų sujungimo – red. past.) nepasidarysiu, nei Ručienė. Tiesiog reikės derinti pozicijas, ir viskas“, – paaiškėjus, kad oponentai netrukus gali tapti partijos kolegomis, vakar dėstė G.J.Furmanavičius.

A.Ručienė: įtampa netvyro

Pasak A.Ručienės, dar neaišku, ar partijos jungsis, tad apie bendradarbiavimo su Darbo partijos atstovais miesto taryboje detales dar anksti kalbėti. Vis dėlto politikė tikino, kad dirbti su G.J.Furmanavičiumi jai esą nebūtų problema ir jokia įtampa tarp jų netvyro.

„Tarp manęs jokia įtampa netvyro. Jeigu Furmanavičiui tvyro, jis ją turėtų nusiimti. Man nebūtų jokių problemų dirbti kartu. Furmanavičius išsidirbinėja, bet galvoju, kad suaugs, ateis į protą ir pabaigs tas nesąmones“, – sakė A.Ručienė.

Fenotipologas: prasta pora

Įtampa tarp A.Ručienės ir G.J.Furmanavičiaus kilo jau pirmajame posėdyje Kauno miesto savivaldybės taryboje, kuriame dalyvavo A.Ručienė, prieš porą metų. G.J.Furmanavičius pareiškė, kad už šviežiai iškeptos politikės kandidatūrą užimti miesto mero kėdę nebalsuos.

Tame pačiame posėdyje G.J.Furmanavičius advokatę patraukė per dantį dėl to, kad žūtbūt miesto valdžioje atsidurti norėjusi A.Ručienė flirtavo ne su viena politine jėga, tačiau galiausiai liko prie suskilusios geldos.

Šmaikščias užuominas pamažu pradėjo keisti rimti barniai. Abu politikai susikibo Antikorupcijos komisijoje, kurios nariai jie yra.

Praėjusį rudenį „Kauno dienos“ kalbintas pasaulyje garsus fenotipologas iš Estijos Markas Lučinas, žvelgdamas į Kauno politikų nuotraukas pabrėžė, kad iš A.Ručienės ir G.J.Furmanavičiaus – prasta politinė pora.

„Ta plėšrūnė, – rodė A.Ručienės nuotrauką M.Lučinas, – eina pavojingais keliais, bet su ja galima tartis. Jai šitas vaikinas (parodė į G.J.Furmanavičių) į kompaniją netiks. Jis daug gudresnis už ją.“

Gali taikyti į valdžią

„Dabar situacija yra pikantiška: mes savivaldybės taryboje esame opozicijoje, o jie (TT – red. past.) pozicijoje. Bet Kauno miesto savivaldybėje situacija per kadenciją kartais šešis kartus pasikeičia, tad greičiausiai situacija nebus kažkuo itin ypatinga“, – svarstė G.J.Furmanavičius.

Miesto valdančiosios koalicijos lyderis Andrius Kupčinskas sakė dar nesvarstantis, kas bus, jei partijos susijungs. Koalicijos sutartis pasirašyta tik su TT atstovais. Ką daryti su Darbo partijos frakcijos nariais, bus sprendžiama tik po to, jei partijų susijungimas įvyks.

A.Kupčinskas teigė labai nenustebsiantis, jei A.Ručienė ir G.J.Furmanavičius netrukus darbuosis kartu.

„Nuo meilės iki neapykantos – vienas žingsnis. Ir atvirkščiai“, – sakė meras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų