Pereiti į pagrindinį turinį

Pinigų dalybos: kaip seniūnijos panaudos gautas lėšas?

2013-05-30 20:00
Pinigų dalybos: kaip seniūnijos panaudos gautas lėšas?
Pinigų dalybos: kaip seniūnijos panaudos gautas lėšas? / Tomo Raginos nuotr.

Vienuolikai miesto seniūnijų šiomis dienomis pervesta daugiau kaip 100 tūkst. litų. Pinigus seniūnai daugiausia žada išleisti aplinkai tvarkyti.

Miesto taryba dar praėjusį mėnesį patvirtino, kad seniūnijoms bus skirti 103 tūkst. litų. Kad juos gautų, kiekviena seniūnija turėjo pateikti šių metų veiklos programą.

Visos jos itin panašios: seniūnijos žada „organizuoti kultūrinę veiklą, sueigas, sporto renginius ir viešųjų teritorijų ir ūkio priežiūrą“.

Skiriasi tik nurodoma planuojamų išleisti pinigų suma. Lėšos skiriamos pagal plotą ir gyventojų skaičių. Daugiausia pinigų teko Šilainių seniūnijai – daugiau nei 16 tūkst. litų, mažiausiai – Centro. Jai atseikėta vos apie 4 tūkst. litų.

Pasak daugiausia lėšų gavusio Šilainių seniūno Gintauto Sinkevičiaus, už gautus pinigus didelių darbų nepavyks nuveikti.

„Žadame įsigyti įrankių ir kitų priemonių, kurių reikia aplinkai tvarkyti. Pirksime šiukšlių maišų ir pirštinių, šluotų. Nukasime žemes ir žoles, kuriomis apaugę šaligatviai. Reikės ir seniūnijos mašinai papildomai tepalų įsigyti, šiek tiek pinigų skirsime reprezentacijai“, – sakė seniūnas.

Dainavos seniūnas Alvydas Malinauskas žada už 14 tūkst. litų atnaujinti aplaužytus suoliukus Dainavos ir Draugystės parkuose. Dalį pinigų seniūnija planuoja išleisti sporto žaidynėms ir už šienavimą tarp daugiabučių sunkiai prieinamose teritorijose apmokėti.

Eigulių seniūnas Ovidijus Adomaitis šiais metais skirtus 12,6 tūkst. litų planuoja skirti nuo praėjusių metų likusioms skoloms apmokėti, aplinkai tvarkyti skirtoms priemonėms pirkti.

„Tik nedidelę dalį sumos skirsime vaikų žaidimų aikštelėms atnaujinti ir sporto renginiams organizuoti. Labiausiai lėšų trūksta aplinkai tvarkyti, nors ir šie nedideli pinigai seniūnijai – didelė parama“, – sakė seniūnas.

Išdalyti pinigai

Aleksoto seniūnijai skirta 9,42 tūkst. litų

Centro seniūnijai – 4,23 tūkst. litų

Dainavos seniūnijai – 14,27 tūkst. litų

Eigulių seniūnijai – 12,66 tūkst. litų

Gričiupio seniūnijai – 6,55 tūkst. litų

Panemunės seniūnijai – 8,16 tūkst. litų

Petrašiūnų seniūnijai – 8,83 tūkst. litų

Šančių seniūnijai – 6,41 tūkst. litų

Šilainių seniūnijai – 16,41 tūkst. litų

Vilijampolės seniūnijai – 8,82 tūkst. litų

Žaliakalnio seniūnijai – 7,22 tūkst. litų

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų