Pereiti į pagrindinį turinį

Policija patikėjo E.Ūsu?

2010-05-11 23:59
Atkirto: sulaukęs įtarimų viešosios tvarkos pažeidimu, A.Smaguris atsakė tuo pačiu ir parašė pareiškimą, kad jį patį apšaudė ir sužalojo E.Ūsas.
Atkirto: sulaukęs įtarimų viešosios tvarkos pažeidimu, A.Smaguris atsakė tuo pačiu ir parašė pareiškimą, kad jį patį apšaudė ir sužalojo E.Ūsas. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno rajono policijos kriminalistai apklausė ir pareiškė įtarimus Andriui Smaguriui, kuris prieš pusantros savaitės įsivėlė į konfliktą su pedofilijos byloje įtariamojo Andriaus Ūso broliu.

Užtruko dvi valandas

Vakar garliaviškis A.Smaguris į Kauno rajono policiją apklausai atvyko lydimas gynėjo. Nei advokatas Artūras Bauža, nei jo klientas bendrauti su žurnalistais nepanoro.

Apklausoje jiedu užtruko daugiau ne dvi valandas. Per ją A.Smaguriui įteiktas pranešimas apie įtarimus dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

"Mes pasirašėme, kad nieko neatskleisime, tad ir negalime viešinti jokių ikiteisminio tyrimo duomenų", – kalbėjo advokatas A.Bauža.

Greta jo į automobilį žingsniavęs A.Smaguris taip pat nieko nekomentavo: "Tegul kita pusė kalba, o aš patylėsiu."

Kaltina vienas kitą

Įtariamuoju tapęs vyras patvirtino, kad ir pats parašė oficialų pareiškimą policijai, kad per balandžio 30 d. incidentą, įvykusį kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, jį sužalojo Evaldas Ūsas.

Tądien, apie 18 val., netoli posūkio, vedančio į Akademijos gyvenvietę ir Šakių link, A.Smaguris susikivirčijo su kito automobilio vairuotoju. Išlipę į lauką abu vyrai santykius ėmė aiškintis santykius dujiniais ginklais. Kuris iš jų pirmasis griebėsi ginklo, konfliktą tiriantys Kauno rajono policijos kriminalistai neatskleidžia, o ir apklausai iškviestas garliaviškis detaliau paaiškinti nenorėjo.

A.Smaguris tik vėliau po incidento sužinojo, kad jo oponentas – vienintelio įtariamojo vadinamojoje pedofilijos byloje A.Ūso brolis Evaldas. Pastarasis, padedamas vyresniojo brolio, tvirtino, esą prie "Audi A8" automobilio vairo sėdėjęs A.Smaguris įžūliai blokavo jam kelią ir taip sukėlė avarinę situaciją.

Kartu su E.Ūsu tąkart vyko ir jo brolio Andriaus vaikai. Savo pareiškime policijai jis teigė vairavęs savąjį "Chrysler Voyager" ir važiavęs pirmąja eismo juosta, kai staiga išniręs "Audi A8" užtvėrė kelią.

O A.Smaguris visa tai vadina išsigalvojimais ir laikosi kardinaliai priešingos pozicijos. Jis tvirtina automobiliu vykęs su žmona ir vos penkių mėnesių kūdikiu, todėl negalėjęs kelyje atlikti staigių ir pavojingų manevrų.

Spręs prokurorai

A.Smaguris piktinosi vienoje žiniasklaidos priemonių paskleista tikrovės informacija, esą anksčiau jis teistas už chuliganizmą. Taip pat melu jis pavadino ir teiginius, esą kūdikis sėdėjo motinai ant kelių: "Vaikas sėdėjo kėdutėje, kaip ir pridera. Daugiau tikrai nenorėčiau nieko pasakoti ar komentuoti. Tegul tyrimą kuruojantys prokurorai kalba, nes jiems viskas tiksliai žinoma."

Už A.Smaguriui inkriminuojamą viešosios tvarkos pažeidimą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Paklausti, kokių veiksmų bus imtasi E.Ūso atžvigliu, kurį A.Smaguris kaltina sužalojimu, teisėsaugininkai nuo prognozių ir komentarų susilaikė. Kauno rajono apylinkės prokurorams vakar po pietų buvo perduotas garliaviškio pareiškimas, tačiau nenuspręsta, ar dėl jame išdėstytos informacijos pradėti ikiteisminį tyrimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų