Pereiti į pagrindinį turinį

Policija patvirtino: seniūnas vairavo neblaivus

2013-04-05 06:00
Policija patvirtino: seniūnas vairavo neblaivus
Policija patvirtino: seniūnas vairavo neblaivus / Tomo Raginos nuotr.

Policija oficialiai patvirtino, kad kovą į avariją pakliuvęs Centro seniūnas Vytautas Pauliukas buvo neblaivus. Savivaldybės vadovai kol kas neatskleidžia, ar po šio įvykio seniūnas išsaugos postą.

Nustatytas lengvas girtumas

Seniūnas eismo įvykį sukėlė kovo 15 d. Merkinės gatvėje, ties 12-uoju namu. Tuomet buvo apgadintas savivaldybei priklausantis automobilis „Mitsubishi Lancer“.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas „Kauno diena“ patvirtino, kad visa medžiaga dėl šio eismo įvykio jau perduota Kauno apylinkės teismui, kuris spręs, kokią baudą skirti.

„Po eismo įvykio V.Pauliukas į alkotesterį pripūtė 0,45 promilės, tačiau įrenginio gamintojas duoda 5 proc. paklaidą. Todėl protokole įrašyta 0,42 promilės. Tai lengvas girtumo laipsnis“, – aiškino D.Česnauskas.

Jis patvirtino, kad Kauno miesto savivaldybės atstovai kreipėsi į Kelių policijos valdybą prašydami pateikti protokolų kopijas.

„Mes informavome, už kokį pažeidimą buvo seniūnui surašytas protokolas. Pasakėme, kad vyras buvo neblaivus. Perspėjome, kad medžiaga perduota teismui“, – pasakojo pareigūnas.

Jo teigimu, savivaldybei vis tiek reikės kreiptis į teismą, kad būtų atsiųstas oficialus išrašas su protokolų kopijomis.

Savivaldybė laukia pažymų

Po neblaivaus seniūno žygdarbio ir Kauno meras Andrius Kupčinskas, ir savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis žadėjo skirti griežčiausią nuobaudą. Vis dėlto bent kol kas V.Pauliukas postą išsaugojo.

„Mums reikia oficialaus įvykio protokolo kopijų su parašais, nes kol kas gavome tik žodinę informaciją iš policijos apie įvykio aplinkybes“, – aiškino D.Ratkelis.

Jis patvirtino, kad jau pasirašė prašymą, kad teismas pateiktų visą medžiagą, susijusią su Centro seniūno sukelta avarija.

„Jeigu V.Pauliukui šiandien būtų pritaikyta griežčiausia nuobauda – atleidimas iš darbo, o jis sprendimą apskųstų teismui, mes neturėtume jokių įrodymų. Juk nesakysim teisėjui, kad kažkoks policijos komisaras mums kažką sakė“, – aiškino D. Ratkelis.

Išsisukti nepavyks?

Pasak D.Ratkelio, V.Pauliukas savivaldybei pateikė pažymą iš Kauno apskrities priklausomybės ligų centro.

„Tyrimai atlikti praėjus dviem valandoms po eismo įvykio, tačiau ir ši pažyma patvirtino, kad jis buvo neblaivus. Deja, negaliu atskleisti, koks girtumo laipsnis jam nustatytas“, – užsiminė D.Ratkelis. Ši pažyma neatspindi tikros situacijos, nes žmogus pasitikrinti privalo nepraėjus nė valandos po avarijos.

Administracijos vadovas žadėjo, kad kai tik bus gauti visi reikalingi dokumentai, sprendimas dėl nuobaudos bus priimtas iš karto.

D.Ratkelis kol kas vengė kalbėti apie V.Pauliukui gresiančią nuobaudą, tačiau neatmetė galimybės, kad V.Pauliukui gali grėsti griežčiausia bausmė – atleidimas iš darbo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų