Pereiti į pagrindinį turinį

"Ranga IV" nori persitvarkyti

2009-01-30 09:00
"Ranga IV" nori persitvarkyti
"Ranga IV" nori persitvarkyti / Roko Medonio nuotr. Spaudimas: L.Pinkevičių (kairėje) kamuoja vis didėjantis kreditorių dėmesys.

Kreditorių apgulta verslininkui Laimučiui Pinkevičiui priklausanti statybų bendrovė "Ranga IV" kreipėsi į teismą, prašydama leisti pertvarkyti įmonės veiklą.

Tai patvirtino "Rangos IV" rinkodaros vadovė Dita Purlienė. Ji patvirtino, kad pareiškimas pateiktas Vilniaus apygardos teismui, tačiau nesutiko atskleisti jo detalių.

"Nieko nekomentuosime, kol teismas nepriims sprendimo", – teigė ji.

Įmonės restruktūrizacija gali būti pradėta, jeigu ji neatsiskaito su kreditoriais daugiau kaip tris mėnesius praėjus įsipareigojimų terminui ir nėra nutraukusi komercinės veiklos.

Iškėlus restruktūrizavimo bylą įmonei, restruktūrizavimo planą įgyvendina, taip pat turtu disponuoja ir įmonei vadovauja bendrovės vadovai.

Jei restruktūrizavimo planas nenumato kitaip, įmonė nevykdo finansinių prievolių, nemoka netesybų ir palūkanų už savo prievoles, sustabdomas išieškojimas iš įmonės pagal vykdomuosius dokumentus, nesudaromi turtiniai sandoriai.

Vienas didžiausių Lietuvoje komercinių bankų "DnB Nord" iš bendrovės "Ranga Group" įmonių siekia susigrąžinti beveik 2 mln. litų skolą, o statybinių medžiagų tiekimo įmonė "Metalplast Vilnius" per teismą pasiekė, kad už "Rangos" skolas būtų areštuotas 105 tūkst. litų vertės turtas.

Be to, teismas dėl skolų valymo paslaugų įmonei "Blitz.lt" pernai gruodį nutarė areštuoti 50 tūkst. litų vertės statybų bendrovės turto.

Be to, Vilniaus apygardos teismas leido areštuoti beveik 909 tūkst. litų bendrovės turto. Tokią skolą iš įmonės "Ranga IV" prašo priteisti nekilnojamojo turto nuoma užsiimanti bendrovė "Baltic Property Trust Secura".

Galimybę inicijuoti bendrovės "Ranga IV" bankrotą pernai gruodžio pradžioje svarstė "Montuotojas", kelis mėnesius negavęs milijoninės sumos už atliktus darbus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų