Pereiti į pagrindinį turinį

Reketo bylą pristabdė prokurorų klaidos

2010-05-14 23:59

Turto prievartavimu kaltinami buvę daškiniai teisme išgirdo dalį slapta įrašytų jų pokalbių su nukentėjusiaisiais.

Kauno apygardos teisme vakar išklausyta tik dalis slapta užfiksuotų pokalbių. Juose girdėti, kaip kaltinamieji 42-ejų Rolandas Dromantas, pravarde Ilgas, ir Rubliu pramintas 37-erių Robertas Užukauskas prievartauja turtą iš nukentėjusiųjų. Jie kaltinami didelės vertės turto prievartavimu.

Likusių įrašų teismas neišgirdo, nes prokurorų pateiktose pokalbių stenogramose aptikta klaidų. Vieno nukentėjusiųjų žodžiai sukeisti vietomis su teisiamojo R.Užukausko kalba. Kai kurios išklotinės išvis dar neparengtos ir nepateiktos teismui.

"Kaip jūs dirbate, prokurorai? Per pusę metų nesugebate pokalbių išklotinių teismui pateikti", – piktinosi teisėja.

Išgirstuose splapta darytuose įrašuose konkrečių grasinimų nesigirdėjo, tačiau iš kalbos tono buvo galima nesunkiai suprasti, kad tai – ne dviejų draugų pokalbis. Įrašuose girdėti tik vieno kaltinamojo – R.Užukausko balsas. Bylos duomenimis, R.Dromantas dalyvavo tik viename susitikime su nukentėjusiaisiais, bet ir tąsyk stengėsi likti nuošalyje.

"Dviese mes nepadirbsim. Jūs darysit vienokias kainas, o mes kitokias. Kokios problemos? O tu nematai problemų? Mes perėmėm visą Giedriaus biznį (bendrovę "Olimplita" – red. past.) su skolom ir kitais "bajeriais", – per pernai lapkritį vykusį pirmąjį pokalbį nukentėjusiesiems dėstė R.Užukauskas. – Ruošiatės toliau dirbt ir viskas? Atsitraukimo plano neturit? Nu tai išbrauksim jus iš sąrašo. Gamykla neduos jums prekių. Mes dach... (rusiškas keiksmažodis – red. past.) ką galim."

Staiga, pokalbiui dar nesibaigus, diktofonas išsijungė. Anot slapta garso įrašą dariusio nukentėjusiojo, įrenginyje per klaidą buvo įjungta programa, kuri įrašinėja tik tam tikrą laiką, o po to automatiškai išsijungia. Toks teiginys užkliuvo kaltinamųjų gynėjams. Jie teigė prašysiantys teismo, kad diktofoną ištirtų ekspertai ir pateiktų savo išvadą, ar jis išties galėjęs išsijungti pats.

Kai pokalbyje dalyvavęs nukentėjusysis R.Užukauskui pareiškė, esą prekyba sportininkams skirtais maisto papildais jiems tėra hobis, buvęs daškinis atkirto: "Va, vienas hobį turėjo, tai nusinuodijo."

Taip prisimintas buvęs bendrovės "Olimplita" direktorius 37-erių druskininkietis Giedrius Suraučius, kuris pernai rugpjūtį buvo rastas apsinuodijęs. Du mėnesius buvęs ištiktas komos, spalį jis mirė. Teigiama, kad vyras mirė išgėręs automobilių aušinimo skysčio. Jo vadovauta įmonė jau beveik aštuonerius metus prekiavo tais pačiais lenkų gamintojų "Olimp" maisto papildais.

Išklausęs tik dalį įrašų, teismas įpareigojo prokurorus pateikti tvarkingas ir tikslias išklotines. Įrašų perklausą ketinama tęsti kitame posėdyje, kuris vyks po mėnesio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų