Pereiti į pagrindinį turinį

"Ryanair" voratinklis plečiasi

2009-05-02 09:00
Rezultatai: Europoje oro keleivių mažėja, o Kaune – didėja.
Rezultatai: Europoje oro keleivių mažėja, o Kaune – didėja. / Tomo Raginos nuotr.

Pigių skrydžių bendrovė "Ryanair" liepą pradės tiesioginius skrydžius iš tarptautinio Kauno oro uosto į Brėmeną. Ateityje bendrovė tikisi skraidyti ir iš Vilniaus.

Nuo liepos 1 d. "Ryanair" lėktuvai į Vokietijos miestą skraidys trečiadieniais ir šeštadieniais. Šie skrydžiai praplės iš Kauno skrendančių lėktuvų maršrutų tinklą. Iki šiol buvo orientuojamasi į Didžiąją Britaniją. Yra skrydis į vidurio Vokietiją – Frankfurtą, tačiau bendrovės vadovai teigė matę akivaizdų maršrutų poreikį į šiaurinę šalies dalį.

Lietuvoje apsilankęs "Ryanair" naujų maršrutų plėtros direktorius Kenas O‘Toole‘as įsitikinęs, kad skrydis aktualus dėl glaudžių Lietuvos ir šiaurės Vokietijos verslo santykių bei turizmo.

"Kauno diena" vasarį rašė, kad šį pavasarį "Ryanair" lėktuvai iš Karmėlavos gali pradėti skraidyti į Edinburgą, Paryžių ir Briuselį. K.O‘Toole‘as teigė, kad šių ir kitų galimų maršrutų artimiausiu metu tikrai nebus.

Jaučiamas skrydžių poreikis į Italiją ir Skandinavijos šalis, tačiau plėtrą stabdo bazių stygius. Šaknis Lietuvoje vis giliau įleidžianti bendrovė pradėjo garsiau kalbėti apie bazės kūrimą Kaune arba Vilniuje. Tai ženkliai praplėstų galimų skrydžių spektrą.

Kauno oro uostas dėl naujų skrydžių vis dar derasi su kitomis skrydžių bendrovėmis, tačiau ir jos sunkmečio sąlygomis elgiasi itin atsargiai.

"Aviakompanijos išgyvena ne pačius geriausius laikus. Jos mato nuosmukį tose rinkose, kuriose dabar dirba. Niekas negali tvirtai pasakyti, koks yra tikrasis Lietuvos potencialas", – kalbėjo Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

Kol kas "Ryanair" rezultatai Kaune – puikūs. Kai visame pasaulyje keleivių skaičius mažėja, Kaune jų išaugo 7 proc. Tuo metu iš Vilniaus skridusių žmonių šiais metais sumažėjo beveik trečdaliu.

Prieš porą mėnesių "Ryanair" atstovas Rytų Europai ir Baltijos šalims Laszlo Marozsi "Kauno dienai" kalbėjo, kad bendrovė nemėgins kelti kojos į Vilniaus oro uostą. Tačiau, sparčiai keičiantis rinkos sąlygoms, bendrovė tokios galimybės nebeatmeta. Skrydžių iš Vilniaus ženkliai sumažėjo, o iki šiol dideliais mokesčiais aviakompanijas kamavęs sostinės oro uostas radikaliai pakeitė savo politiką.

"Vilniuje padėtis pasikeitė. Anksčiau visi norėjo skraidyti tik iš Vilniaus, o mes turėjome aviakompanijų prašyti, kad jos ateitų. Dabar Vilniaus oro uostas priverstas dirbti taip, kaip mes dirbame jau seniai. Jis peržiūrėjo visą savo kainodarą", – kalbėjo A.Šliupas.

Kauno oro uosto vadovas konkurencijos dėl "Ryanair" dėmesio su Vilniumi nebijo. Jo teigimu, Kaunas dėl to nenukentėtų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų