Pereiti į pagrindinį turinį

S. Stoškus: Nemuno sala – fantastiška vieta apžvalgos ratui

2013-05-03 10:10
S. Stoškus: Nemuno sala – fantastiška vieta apžvalgos ratui
S. Stoškus: Nemuno sala – fantastiška vieta apžvalgos ratui / Tomo Raginos nuotr.

Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vadovas Svaigedas Stoškus įsitikinęs, kad salos ir iš jos matomų unikalių vaizdų nesudarkytų nei poros aukštų pastatai, nei milžiniškas apžvalgos ratas.

– Kokią Nemuno salos viziją matote jūs? Gal sala turėjo likti tokia, kokia buvo anksčiau? – „Kauno diena“ paklausė S.Stoškaus.

– Pradėsiu nuo to, kad prieš 13 metų buvau vienas Nemuno saloje vykusio grandiozinio renginio „Jėzus Kristus superžvaigždė“ organizatorių ir salą pamenu visai kitokią. Tada čia buvo džiunglės, nešvaru, nejauku. Tai buvo atšiauri vietelė. Todėl labai džiaugiuosi, kad ji neįtikimai pasikeitė į gerąją pusę. Tam impulsą davė „Žalgirio“ arena, kuri yra visų laikų protingiausia ir geriausia investicija Kaune. Užkrečia ne tik blogi, bet ir geri pavyzdžiai. Arena užkrėtė salą, kuri ėmė tvarkytis. Labai džiaugiuosi, kad salos sutvarkymas – ne iš viršaus nuleistos, o iš apačios kylančios iniciatyvos. Čia būtinai reikia uostelio, prieplaukos, paplūdimio, tinklinio aikštelės. Sala turi atlikti visuomeninę funkciją, tačiau tai nereiškia, kad negali generuoti pajamų. Prekybos centrų čia statyti nereikia, bet lengvų lauko kavinukių turėtų atsirasti.

– Bet didesnių nei vieno aukšto pastatų neturėtų būti?

– Kodėl? Gali ir dviejų, ir trijų aukštų pastatų atsirasti. Pastatas pastatui nelygu. Naujamiestis yra saugomas nuo vizualinės taršos. Tai reiškia, kad saloje negali atsirasti aukštų pastatų, kurie užstotų Naujamiestį. Vis dėlto, jeigu čia pastatytume aukštą apžvalgos ratą kaip Londone, ar jis ką nors užstotų? Ne, nes yra lengvos konstrukcijos. Išties čia fantastiška vieta apžvalgos ratui. Arba adatos formos siauram pastatui, kuriuo galima pasikelti aukštai. Nemuno saloje daug kur stovime gana aukštai ant kalvos, todėl net ir poros aukštų pastatai prie vandens nieko neužstotų.

– Idėjų nemažai, tačiau ar įmanoma tikėtis greitai jas įgyvendinti?

– Galima. Manau, šioje srityje gali pasireikšti privataus ir viešo sektoriaus partnerystė. Manau, atsirastų verslininkų, kurie investuotų į žaidimų aikšteles. Manau, ir nemokamas paplūdimys nebūtų nuostolingas. Į paplūdimį atėję žmonės juk pirktų ir ledų, ir gaiviųjų gėrimų. Viską galima greitai įgyvendinti, nes infrastruktūra jau yra, reikia tik detalių, užbaigimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų