Vasaros receptas
400 g miltų,
1 šaukštas pieno,
130 g miltelinio cukraus,
200 g sviesto,
300 g maltų lazdynų riešutų,
350 g cukraus,
2 cl rudojo romo,
0,5 šaukštelio cinamono,
1 kiaušinio trynys,
8 kiaušinių baltymai,
800 g raudonųjų serbentų.
Tešlą pyrago pagrindui pagaminti iš miltų, trynio, pieno, miltelinio cukraus ir šalto, gabaliukais supjaustyto sviesto. Tešlą susukti į foliją ir 2 val. padėti į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą iškloti į riebalais pateptą skardą, subadyti šakute ir patepti riešutų mase. Pastarąją paruošti iš 4 baltymų, romo, cinamono, 150 g cukraus ir riešutų. Pyrago pusgaminį kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., atvėsinti. Uogas nuplauti, nuskinti nuo šakelių. 4 kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų, atsargiai sumaišyti su uogomis. Uogų putą tolygiai paskirstyti ant pyrago pagrindo ir pašovus į orkaitę kepti dar apie 35 min. Iškeptą pyragą pabarstyti milteliniu cukrumi.
Naujausi komentarai