Pereiti į pagrindinį turinį

Šilainių poliklinikos vadovas paaiškės teisme

2013-05-28 10:00
Šilainių poliklinikos vadovas paaiškės teisme
Šilainių poliklinikos vadovas paaiškės teisme / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Šilainių poliklinikos vadovo konkursą pralaimėjęs Vidmantas Obelienius savivaldybę skundžia teismui, nes jam kilo pagrįstų įtarimų, kad vienas komisijos narys, priklausantis partijai „Tvarka ir teisingumas“ protegavo saviškę.

„Kauno diena“ rašė apie skandalingą Šilainių poliklinikos vadovo konkursą, kuriame varžėsi du kandidatai. Dar penktadienį pasklido informacija, kad konkurso komisijos narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Donatas Senikas ilgametį poliklinikos vadovą įvertino bene žemiausiu balu, taip padėdamas laimėti savo partijos narei Sonatai Rudžianskienei.

„Skundą derinu su advokatais, tačiau tikrai kreipsiuosi į teismą. Dalyvaudamas konkurse visuomet gali laimėti ir pralaimėti, tačiau rezultatai negali būti sukuriami . Mane įvertino visišku nuliu – vadinasi, aš netinku šioms pareigoms. Jei tave taip įvertina savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėjas (D.Senikas – red. past.), kuris ką tik tave vertino gerai ir visiems pristatydavo kaip gerai dirbantį, tai daugiau nei netikėta“, – vakar „Kauno dienai“ sakė V.Obelienius.

Jis teigė, kad prieš konkursą nesulaukė jokių užuominų ar signalų, kad netinka eiti šias pareigas.

Kad ilgamečio Šilainių poliklinikos vadovo ketinimai rimti, patvirtino ir savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

„Iš V.Obelieniaus jau buvau girdėjęs, kad šį konkursą jis skųs. Jis paprašė, o mes jau persiuntėme komisijos, sprendusios dėl Šilainių poliklinikos vadovo, posėdžių protokolus“, – sakė D.Ratkelis.

Savivaldybės administracijos direktorius neabejojo, kad sulaukęs skundo dėl Šilainių poliklinikos vadovo konkurso rezultatų teismas pritaikys laikinąsias apsaugos priemones. Tokiu atveju V.Obelienius bent laikinai išsaugotų vadovo postą

Pasak V.Obelieniaus, jis po konkurso nebendravo savo pavaldine S.Rudžianskiene. Pastaroji Šilainių poliklinikoje vadovauja Psichikos sveikatos centrui.

„Manau, nuo šiol bendrausime tik formaliai. Turime dirbti kartu, niekur nedingsime, tačiau mano asmeninio pasitikėjimo daug nebeliko“, – sakė V.Obelienius.

Pasak D.Ratkelio, pasitvirtinus informacijai, kad D.Senikas per konkursą galėjo būti šališkas, jo lauktų ne tik tarnybinės nuobaudos. Tai būtų kavalifikuojama kaip piktnaudžiavimas tarnyba, todėl savivaldybės atstovai neatmeta galimybės kreiptis į teisėsaugą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų