Pereiti į pagrindinį turinį

Šiukšlės degs Elektrėnuose?

2009-03-10 09:00
Šiukšlės degs Elektrėnuose?
Šiukšlės degs Elektrėnuose? / Mindaugo Ažušilio nuotr. Dvejoja: V.Urbonavičius nežada greitos baigties atliekų deginimo gamyklos istorijoje.

Savivaldybėje įsteigtas naujas Aplinkos komitetas imasi kuruoti rezonansinį atliekų deginimo klausimą. Komiteto vadovu paskirtas konservatorius Vidas Urbonavičius prabilo apie galimybę nestatyti buitinių atliekų deginimo gamyklos Lazdynuose.

Naujasis komitetas jau dabar turi keletą alternatyvių pasiūlymų atliekų deginimo gamyklos projektui. Viena idėja esą atėjo iš Seimo – siūloma keisti gamyklos vietą ir ją statyti ne Lazdynuose, o Elektrėnuose, sykiu su nauja kogeneracine elektrine.

Vis dėlto V.Urbonavičius, regis, savo simpatijas linkęs atiduoti kitam pasiūlymui. Anot jo, gana patrauklią alternatyvą siūlo valstybinė įmonė "Toksika". "Ji jau baigia pastatyti gamyklą Šiaulių rajone. Aišku, pasižiūrėsime, kaip jie tvarkosi Šiauliuose. Be to, tai yra valstybinė įmonė, ir manome, kad ji netaupys pinigų neatsižvelgdama į aplinkosaugos reikalavimus", – aiškino Aplinkos komiteto pirmininkas.

Kad ir kaip būtų, tikimybė, kad atliekų deginimo gamyklos nebus, auga. Kiek laiko bus einama galutinio sprendimo link, V.Urbonavičius kol kas neprognozuoja.

Aplinkos komitetas savivaldybėje įsteigtas naujosios Vilniaus valdžios sprendimu, išskaidant lig šiol veikusį Sveikatos ir aplinkos apsaugos komitetą. V.Urbonavičiaus žodžiais, naujo komiteto poreikis tikrai buvo.

"Šitam (senajame – red. past.) komitete buvo rūpinamasi vien tik sveikatos reikalais, o aplinkosaugos reikalai buvo visiškai užmiršti. Taigi ir turime tas problemas, kurias turime", – tikino konservatorius.

Pirmajame posėdyje naujasis komitetas jau pažėrė nemažą pluoštą sprendimų. Vienas svarbiausių – želdynų klausimas. Komitetas nutarė, kad nauji arba rekonstruoti namai sostinėje galės būti priduodami eksploatacijai tik tuomet, kai prie jų bus įrengti želdynai arba statytojai įsipareigos juos įrengti.

Beje, Aplinkos komitetas žada kiek įmanoma taupiau naudoti skylėto savivaldybės biudžeto lėšas. V.Urbonavičius paskelbė atsisakantis tarnybinio automobilio ir telefono. Be to, naujasis komitetas savivaldybės pastate bus tarsi našlaitis, mat neturės nuolatinio kabineto ir netgi sekretorės. Be V.Urbonavičiaus, komiteto nariais tapo Tvarkos ir teisingumo partijos narys Janas Tomaševičius bei liberalcentristas Gintautas Kėvišas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų