Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinėje įmanoma užtverti net priėjimą prie Vilnios

2009-10-05 08:15
Vilnia ties Belmontu
Vilnia ties Belmontu / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Lietuvoje galima užsitverti ne tik paežerę. Pasirodo, įmanoma gauti leidimą užtverti net priėmimą prie Vilnios pačiame sostinės centre.

"Vilniaus diena" neseniai rašė, kad Užupyje kelią prie Vilnios Kranto gatvėje užstoja tvora. Dienraštis išsiaiškino, kad Vilniai užtverti yra visi reikalingi dokumentai – kiemo šeimininkams nieko neprikiši. Tačiau projekto autorei už įstatymo pažeidimus šiuo metu atimtas leidimas dirbti.

Miesto savivaldybės darbuotojai tvirtina, kad tai padaryta legaliai, tačiau kokiu pagrindu – paaiškinti negali.

"Pats ne kartą ten ėjau ir nepraėjau. Kaip žmogus sakyčiau, kad tai – blogai, tačiau patikrinau, kad visus dokumentus tai atitinka. Yra suformuotas sklypas, o jo ribos – iki pat šlaito, taigi tvoros iš jo ribų neišeina. Mano supratimu, toks sprendimas – nelogiškas, turėtų būti praėjimas, bet ne aš braižiau, negaliu ginčytis. O paveldosaugos atžvilgiu nieko negaliu prikišti, paveldui žala nedaroma", – dienraščiui sakė savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Vitas Karčiauskas.

Šio Vilnią užtvėrusio projekto autorė – Birutė Dedūrienė. Projektas buvo patvirtintas šių metų liepą. Rugsėjį iš B.Dedūrienės mažiausiai trejiems metams buvo atimtas paminklosauginis atestatas už padarytus pažeidimus rengiant Seimo nario Armino Lydekos palėpės rekonstrukcijos projektą.

Vilniaus miesto meras Vilius Navickas sakė nieko negalintis komentuoti, nes jam ši problema nežinoma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų