Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinės vicemeras kovai su lenkais pasitelkė "Facebooką"

2010-04-10 08:15
Sostinės vicemeras kovai su lenkais pasitelkė "Facebooką"
Sostinės vicemeras kovai su lenkais pasitelkė "Facebooką" / Redakcijos archyvo nuotr.

Vicemeras Vidmantas Martikonis socialiniame tinkle "Facebook" sukūrė grupę prieš nelietuviškų rašmenų vartojimą dokumentuose. Ir padabino ją savo nuotrauka.

Penktadienį V.Martikonio sukurtos grupės "NE asmenvardžių rašymui nelietuviškais rašmenimis!" narių skaičius pasiekė maždaug šimtą. Pats politikas aiškina grupę sukūręs norėdamas pasidalyti nuomonėmis apie daug klausimų pastaruoju metu keliančią lenkiškų pavardžių rašybą.

Mero pavaduotojas skundėsi, kad be "Facebooko" jam sunku rasti gerų pašnekovų padiskutuoti. "Noriu pareikšti savo nuomonę, padiskutuoti. Nes kitur neturiu su kuo padiskutuoti plačiau", – "Vilniaus dienai" sakė V.Martikonis.

Paklaustas, kodėl pagrindiniame grupės tinklalapyje įdėjo savo nuotrauką, o ne, pvz., piešinėlį, šuniuką ar varlytę, vicemeras pateikė lakonišką atsakymą: "Nežinau, gal visi taip deda. Na, aš ne varlytė."

Pašnekovas tikino neprieštaraujantis, kad pasuose būtų rašomos lenkiškos raidės. Tačiau esą reikėtų pasukti link kompromiso ir leisti nelietuviškus rašmenis rašyti paso grafoje "Kita informacija", o ne pagrindiniame asmens dokumento lape, kaip to reikalauja Lietuvos lenkų bendruomenė. Anot jo, įteisinus lenkiškus rašmenis pagrindiniame paso lape būtų diskriminuojami Lietuvos rusai, žydai, totoriai ir kitos tautinės mažumos.

V.Martikonis savęs dar nelaiko patyrusiu "Facebooko" vartotoju – jis populiariausiame pasaulio socialiniame tinkle prisiregistravo tik prieš pusmetį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų