Pereiti į pagrindinį turinį

Statys areną ir paminklus

2009-01-17 09:00

"Vienaip ar kitaip prakrizensime tą krizę, bet biudžetas nebus optimistinis", – prieš pradėdamas vardyti šių metų darbus perspėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Arenos statybos nesustos

Daugiausiai dėmesio šiemet miesto valdžia žada skirti Pramogų ir sporto rūmų statybai Nemuno saloje. Svarbiausių darbų sąrašo viršuje – antrojo tilto į Nemuno salą statyba ir A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija. "Stengsimės, kad kuo greičiau būtų skelbiamas Vienybės aikštės koncesijos konkursas", – žadėjo miesto vadovas.

Administracijos direktorius Vygantas Gudėnas neslėpė, kad koncesijos sutartys šiek tiek gąsdina. Šiemet savivaldybė mokės koncesijos mokestį už M.K.Čiurlionio tilto estakadą ir Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltą, todėl miesto piniginę užguls 8 mln. litų kasmetinė našta. "Daugiau vargiai ką ir begalėsime leisti", – pripažino V.Gudėnas. Administracijos direktorius žadėjo, kad miestas nebus šiukšlinas, apaugęs dilgėlėmis ir barščiais.

Nebus tiek, kiek reikia

Kad visi suplanuoti darbai vyktų sklandžiai, šiemet miestui reikėtų 920 mln. litų, tačiau reali biudžeto suma – 780 mln. litų. Meras žada, kad miesto politikai bus priversti priimti ir nepopuliarius sprendimus. "Iki vasario 28 d. dar tampysime į vieną ir kitą pusę tą biudžeto paklodę, kuri susiaurėjo. Teks atsisakyti kai kurių infrastruktūros objektų", – aiškino miesto vadovas.

Mieste bus sutvarkyta mažiau gatvių ir šaligatvių, negu tikisi kauniečiai. Taupyti žadama ir švietimo srityje, tačiau kam teks veržtis diržus, kol kas neįvardijama.

Bus tęsiama pernai pradėta savivaldybės administracijos pertvarka, tačiau šioje sferoje daug sutaupyti nesitikima. "Nors ir atleidžiame žmones, milijonais valdymo išlaidos nesumažės", – tikino A.Kupčinskas. Nepaisant taupymo vajaus, savivaldybėje atsiras ir naujų darbuotojų. Neatsisakoma idėjos steigti Viešojo saugumo skyrių. Naujojo skyriaus specialistams, kurie rūpinsis tvarka mieste ir gyventojų saugumu, bus skirti trys automobiliai. Kas iš dabartinių valdininkų jų turės atsisakyti, neaišku. "Tik nereikia tikėtis, kad naujasis skyrius išspręs visas problemas mieste", – perspėjo meras.

Rūpinasi baseinu ir paminklais

A.Kupčinskas viliasi, kad netrukus pajudės Viešojo logistikos centro reikalai. Anot jo, artimiausiame Vyriausybės posėdyje šiam centrui žadama suteikti nacionalinės svarbos objekto statusą.

Priminęs, kad reikia kuo skubiau atidaryti "Girstučio" baseiną, sutvarkyti "Ledo areną", vicemeras Stanislovas Buškevičius nepamiršo ir paminklų. Savivaldybė ketina prisidėti prie paminklo gen. Jonui Žemaičiui statybos. "Jeigu Rotušės aikštėje pastatysime paminklą kunigui Antanui Mackevičiui, mano misija bus baigta", – pareiškė S.Buškevičius.

Šiemet už Europos Sąjungos lėšas bus tvarkomas Pažaislio vienuolyno ansamblis, Šv.Jurgio bažnyčia. Pavasarį prasidės Kauno pilies bokšto atstatymo darbai ir teritorijos tvarkymas.

Skaičiai

822

Tiek milijonų litų planuota surinkti į 2008-ųjų metų Kauno biudžetą.

41

Tiek milijonų litų pernai į biudžetą nesurinkta.


Kauniečiai įvertino praėjusių metų darbus

Portalo kaunodiena.lt lankytojai išrinko skandalingiausią praėjusių metų Kauno valdžios darbą.

1. Daugiau nei 500 tūkst. litų kainavęs tualetas prie Kauno pilies.

2. Suvalkijos desantas savivaldybėje. Svarbiausi postai miesto savivaldybėje ir kai kuriose įmonėse atiteko konservatorių bendražygiams, atvykusiems iš Kalvarijos ir Marijampolės.

3. Nuo vasaros buvo vilkinama skirti pažadėtą paramą krepšinio komandai "Žalgiris".

4. Kauno savivaldybės tarybos narių kanceliarinėms išlaidoms kiekvieną mėnesį skiriama beveik 1,8 tūkst. litų. Tai didžiausia suma iš visų Lietuvos savivaldybių.

5. Kauno valdžia pernai užsitvėrė nuo miestiečių, įrengdama elektroninių leidimų sistemą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų