Pereiti į pagrindinį turinį

STT įtariamieji – laisvėje

2009-03-07 09:00
STT įtariamieji – laisvėje
STT įtariamieji – laisvėje / Tomo Raginos nuotr. Nebedirba: nuo pareigų nušalintas G.Grušauskas savo darbo kabinete nebepasirodys.

Į korupcijos skandalą įsivėlę aukštas Kauno apskrities pareigūnas ir jam kyšį davusi bendrovės vadovė – laisvėje. Tačiau jiems gali būti pareikšta ir daugiau įtarimų.

Pakeitė kardomąją priemonę

Po dešimties dienų už grotų į laisvę išėjo Kauno apskrities viršininko administracijos (KAVA) Statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjas Gintautas Grušauskas ir, kaip įtariama, jam kyšį davusi bendrovės "Inventora" direktorė Nijolė Virginija Gustaitienė.

Jie abu pasirašė rašytinius pasižadėjimus neišvykti, G.Grušauskas nušalintas nuo pareigų.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įtariamuosius sulaikė vasario 23 d., kai G.Grušauskas atėjo į "Inventorą" paimti likusią dalį kyšio už savavališkai pastatyto namo įteisinimą.

Naujų įtariamųjų nėra

Bylą kuruojanti Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorė Genė Ramanauskienė teigė, kad šioje byloje įtarimai kitiems asmenims kol kas nepareikšti. Tačiau, "Kauno dienos" žiniomis, užčiuoptas siūlo galas tyrėjus galėjo nuvesti prie dar kelių neteisėtų G.Grušausko darbelių. Tirdami kyšininkavimo bylą STT pareigūnai apklausė kelis KAVA darbuotojus, porą kartų vykdė kratas, dokumentų poėmius.

Praėjusią savaitę Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė yra sakiusi, jog nenustebtų, jei STT sulaikytų dar bent kelis jos įstaigos darbuotojus.

Verslininkė buvo nekalbi

Buvusio valdininko advokatas Albertas Romualdas Gidra sakė kol kas nežinantis, kiek jo kliento nusikalstamos veiklos epizodų priskaičiavo STT. "Mūsų dar nekvietė ir, mano žiniomis, artimiausiu laiku į apklausą kvieti neketina. Įtarimus bus galima komentuoti, kai visi jie bus pateikti", – sakė advokatas.

Nekalbi buvo ir N.V.Gustaitienė. "Nesutinku su man pareikštais įtarimais. Tegul jie aiškinasi ką nori, o aš nieko nekomentuosiu", – tarė moteris.

Stebėjo kelis mėnesius

"Kauno dienai" N.V.Gustaitienė atsisakė atskleisti, ar dažnai verslo reikalais kreipdavosi į G.Grušauską. KAVA darbuotojai kalba, kad ji institucijoje buvo dažna viešnia.

Dienraščio šaltinių teigimu, G.Grušausko ir N.V.Gustaitienės neteisėtą bendradarbiavimą STT stebėjo mažiausiai porą mėnesių.

Dar sausio viduryje STT užfiksavo, kaip bendrovės vadovė N.V.Gustaitienė su G.Grušausku sutarė dėl 3 tūkst. litų kyšio. Valstybės tarnautojas iškart gavo didžiąją dalį sumos.

Šie pinigai turėjo būti sumokėti už savavališko statinio Zapyškio seniūnijoje, Novos kaime, įteisinimą. Spėjama, kad į STT pareigūnus kreipėsi pastato šeimininkas, nes pas G.Grušauską rasti žymėti pinigai.

Pareigūnai taip pat užfiksavo, kaip KAVA darbuotojas vasario 23 d. po darbo atėjo į "Inventoros" kontorą pasiimti likusio 800 litų atlygio. Tuomet suokalbininkai ir buvo sulaikyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų