Pereiti į pagrindinį turinį

Suvenyrų pardavėjai pralaimėjo elektriniams dviračiams

2013-04-06 16:00
Suvenyrų pardavėjai pralaimėjo elektriniams dviračiams
Suvenyrų pardavėjai pralaimėjo elektriniams dviračiams / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Nuo tautodailės suvenyrų iki Kinijoje pagamintų niekučių turistams siūlantys prekybininkai vėl lieja ašaras ir kaltina savivaldybę susidorojimu su smulkiuoju verslu.

Aštuoni suvenyrų prekiautojai iš Pilies gatvės šalia K.Sirvydo skverelio nesugebėjo įveikti konkurso barjero dėl patalpų nuomos ir turės kraustytis į Tymo kvartalą. Vietoj jų paviljone įsikurs elektrinių dviračių nuomos punktas.

Iš paviljono išvaromi prekiautojai įžvelgia susidorojimą, kuris esą buvo suplanuotas dar prieš pusketvirtų metų, kai Pilies g. 23 buvo pastatyti paviljonai. Tuomet jie taip pat protestavo, skundėsi ir keikė savivaldybę, bet galiausiai perėjo dirbti į modernius paviljonus.

„Pusketvirtų metų mus tąsė, mėtė ir vėtė. Maitino pažadais, sekė pasakas, kad kuria mums civilizuotas vakarietiškas darbo vietas, kelia mus iš gatvės į paviljonus. Pasirodo, tie paviljonai buvo statomi ne mums. Dabar jau nebeprekiaujame, tik susirinkome čia, kad perduotume raktus naujiems savininkams“, – savaitraščiui skundėsi jau antrą dešimtį metų suvenyrais prekiaujantis Jurijus Olechas.

Prekiautojai tvirtino bandę dalyvauti paviljono nuomos konkurse, bet neatitiko savivaldybės iškeltų sąlygų.

„Mes siūlėme 53 litus už kvadratinį metrą, “Barža group„, rodos, 50 ar 51 litą. Tačiau mes neturime elektrinių dviračių ir tai mus sužlugdė“, – skėsčiojo rankomis vyras.

Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius paneigė prekybininkų kaltinimus. Esą jie atskleidžia ne visą tiesą ir lieja krokodilo ašaras, nors jie galėjo dalyvauti konkurse dėl kitų paviljonų nuomos.

„Visi trys paviljonai išnuomoti. Du iš jų buvo išnuomoti praeitų metų pradžioje vykusiame viešame konkurse penkeriems metams. Dabar vienas išnuomotas įmonei “Vidmil„ komercinei veiklai vykdyti, kitas – “Euro Doner Baltic„ prekybai. Dalyvauti konkurse dėl dviejų prekybos paviljonų Pilies gatvėje ties K.Sirvydo skveru nuomos galėjo visi juridiniai ir fiziniai asmenys, norintys prekiauti paviljonuose. Trečiasis paviljonas praeitų metų vasarą tarybos sprendimu perduotas “Susisiekimo paslaugoms„. Jame bus įrengtas elektrinių dviračių “E. oranžinis„ nuomos punktas“, – teigiama savivaldybės raštu atsiųstame atsakyme.

Naujas elektrinių dviračių nuomos punktas turėtų atsirasti jau šią vasarą. „Vienas papildomas elektrinių dviračių “E.oranžinis„ nuomos punktas vis dar planuojamas šios vasaros sezonui, šalia K.Sirvydo skvero Pilies gatvėje“, – teigė Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius Vytautas Grinius.

„Prekybininkai galės prekiauti Tymo kvartale“, – pridūrė savivaldybė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų