Pereiti į pagrindinį turinį

Taboras iš Rumunijos įžengė į Kauną ir įsikūrė netoli Palemono

2010-05-12 15:37
Taboras iš Rumunijos įžengė į Kauną ir įsikūrė netoli Palemono
Taboras iš Rumunijos įžengė į Kauną ir įsikūrė netoli Palemono / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Klajoklių gyvenimo būdui neabejingi romų tautybės keliautojai Taikos prospekte įsirengė stovyklavietę. Aplinkiniai nuogąstavo, kad čia gali įsikurti tikras taboras, tačiau valdininkai tikina, kad jie čia neužsibus.

"Čigonų taboras žengia į Kauną, – būgštavo kauniečiai, pranešę apie naujuosius savo kaimynus. – Policija turėtų jais susidomėti. Nesinorėtų, kad ir Kaune, kaip sostinėje, atsirastų antri Kirtimai. Visi juk žinome, kas dedasi tabore, kokie verslai ten klesti."

Ant medžių šakų ir krūmokšnių padžiauti drabužiai, atokiame brūzgyne stūksančios palapinės ir šalia esančioje laukymėje po atviru dangumi ant kėdžių susėdę bei aplink vaikštinėjantys romų tautybės žmonės – keli vyrai, moterys ir vaikai.

Tuo metu viena taip pat tamsaus gymio moteris pluša prie netoliese esančios degalinės. Čia ji užsuko ne degalų ar maisto. Iš lauke esančio čiaupo, skirto degalinės klientams papildyti automobilių skysčių atsargas, į plastikinį indą prisipylusi vandens, moteris už keliolikos metrų pritupia ant žolės ir čia pat skalbia drabužius.

Tokį reginį kelias dienas buvo galima išvysti Taikos prospekto gale, ne per toliausiai nuo sankryžos su Ateities plentu. Pirmadienio vakarą tokios "stovyklavietės" liudininkais tapo ir "Kauno dienos" žurnalistai.

Panašu, kad tokia romų viešnagė daugeliui spėjo apkarsti. Petrašiūnų seniūnas Algimantas Vilkevičius neslėpė sulaukęs skundų ir prašymų imtis veiksmų, kad nekviesti svečiai pagaliau išsinešdintų. Anot jo, romų tautybės keliauninkai čia apsistojo sekmadienį.

Kaip pasakojo netoliese esančios "Baltic Petroleum" degalinės darbuotoja, dieną stovyklavietėje likdavo tik moterys, o vyrai "išvykdavo į medžioklę". Į savo laikinus namus po atviru dangumi jie grįždavo tik vakarais.

"Matote, čia netoli yra "Urmo" bazė, automobilių turgus ir kiti pramoniniai objektai, o juk žinoma, kaip vikriai moka pralobti šios tautybės žmonės. Kišenvagystės, būrimai ir kitokios apgavystės, apgaulė brukant netikro aukso žiedus ir kiti panašūs sukčiavimo atvejai niekam nėra paslaptis, – užsiminė Petrašiūnų seniūnas. – Viena aišku, kad jie čia ilgiau tikrai neužsibus. Juolab kad ir mūsų šalies ekonomikos situacija jiems nėra palanki, tad reikia tikėtis, kad greitai jie trauks tolyn."

Daugiau šia tema skaitykite trečiadienio dienraštyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų