Pereiti į pagrindinį turinį

Taupys atimdami iš mokinių?

2009-04-16 09:00

Konservatorius parlamentaras Arimantas Dumčius pateikė siūlymą – sumažinti Kauno mokyklų renovacijai skirtas lėšas, o daugiau pinigų skirti S.Dariaus ir S.Girėno stadiono dangai atstatyti.

Siūloma padidinti finansavimą 700 tūkst. litų ir iš viso tam skirti 1 mln. 700 tūkst. litų.

Parlamentaras siūlo 700 tūkst. litų sumažinti lėšas Kauno miesto mokyklų renovacijai ir tuos pinigus skirti stadiono dangai atstatyti.

Kaune išrinktas Seimo narys aiškino, jog iš mokyklų lėšas atriekti siūlo, nes daugiau esą nėra iš kur, o stadiono remontas būtinas iki vasarą vyksiančio jaunimo iki 23 metų Europos lengvosios atletikos čempionato.

"Mums pasakyta – jei norite gauti, turite pasakyti, iš ko paimti, iš to paties regiono projektų. Ir ilgai sukome galvas, ir su Kauno meru, pirmasis siūlymas buvo paimti iš sporto halės projekto, bet ten, pasirodo, jau yra įvykęs konkursas, todėl liko tik iš mokyklų renovacijai skirtų lėšų. O sutvarkyti stadioną būtina, nes vyksta jaunių čempionatas, po to vėl rašys kaip prancūzai, kad žaidė kažkokioje smėlio dėžėje", BNS sakė A.Dumčius.

Seimas yra pradėjęs svarstyti patikslintą šių metų biudžeto projektą.

Kaip numatoma Vyriausybės Seimui pateiktame biudžeto projekte, šių metų valstybės biudžeto pajamos su Europos Sąjungos parama siektų 22,342 mlrd. litų – 3,1 mlrd. litų mažiau, negu buvo suplanuota anksčiau, o išlaidos – 25,236 mlrd. litų, arba 1,7 mlrd. litų mažiau.

Valdančiosios koalicijos partijų vadovai trečiadienį sutarė, jog savaitę lauks pasiūlymų Seime pradėtam svarstyti patikslintam šių metų biudžetui, o juos apsvarstę biudžetą tikisi patvirtinti gegužės 7 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų