Pereiti į pagrindinį turinį

Tautinius šokius paįvairins ekstremalai

2013-06-01 10:00
Tautinius šokius     paįvairins ekstremalai
Tautinius šokius paįvairins ekstremalai / Artūro Morozovo nuotr.

Šiandien, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Dainų slėnyje vyks tradicinė Moksleivių dainų ir šokių šventė, kutioje dalyvaus daugiau nei 4 tūkst. jaunųjų atlikėjų.

„Šis reginys – tai bandymas sujungti tradicinį meną su tuo, kas įdomu šiuolaikiniam jaunimui“, – intrigavo šventės koordinatorė Vida Kučiauskienė. Dainų ir šokių šventė šiemet pavadinta „Svaja – tavo sparnai“.

Dainų slėnyje šią savaitę surengta ne viena repeticija. Pasak režisieriaus Tomo Erbrėderio, tokio masto renginio Kaune dar nebuvo. „Visų nuotaika puiki – mūsų laukia grandiozinis spektaklis, prikaustysiantis visus žiūrovus. Šviesų, dainų ir šokių sinteze sukursime nepamirštamą vaizdą“, – žadėjo per repeticiją kalbintas režisierius.

Spektaklio pagrindas – tautiniai šokiai ir chorų atliekami kūriniai, tačiau būtų klaidinga manyti, kad šventėje dominuos tik liaudies šokiai ar tautinė muzika.

Režisieriaus teigimu, žiūrovai išvys ir šiuolaikinius, ir gatvės šokius. Rengiamas ekstremalaus sporto atstovų pasirodymas, tačiau plačiau apie tai organizatoriai kol kas nekalba. Jie tik patvirtino, kad kvapą gniaužiančių vaizdų šventėje netrūks.

Nepaisant karštos saulės ir šią savaitę į Kauną užklydusio lietaus, moksleivių kolektyvai stropiai dalyvavo repeticijose.

Organizatoriai viliasi, kad Dainų slėnyje vyksianti šventė taps savotišku jaunimo menų festivaliu, kuris tapatintųsi su mokslo metų pabaiga ir Tarptautine vaikų gynimo diena.

Šiais metais svarbiu renginio akcentu taps Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą metinės. Jo kontekstas yra įpintas ir į Dainų šventės programą. Svajonė ir skrydis – pagrindinė renginio siužeto linija: vaikystės ir jaunystės svajonė, užaugę kūrybos sparnai, kurie leis pakilti ir pasiekti neįtikimų aukštumų.

Šventėje ši svajonė dar kartą atgis moksleivių šokiuose ir chorų dainose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų