Pereiti į pagrindinį turinį

"Teo LT" statybos sustojo

2009-04-30 09:00

Bendrovė "Teo LT" su Suomijos kapitalo statybų bendrove "YIT Kausta" nutraukė sutartį dėl naujos būstinės statybos darbų Vilniuje, dešiniajame Neries krante.

"Vis dar tęsiasi teisiniai procesai dėl planuojamų naujo administracinio pastato statybų teisėtumo. Negalėdami pradėti darbų, su "YIT Kausta" pasirašėme taikos sutartį dėl statybos darbų atšaukimo", – sakė "Teo LT" atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Anot jo, sprendimas dėl naujos būstinės statybos bus priimtas pasibaigus teisminiams ginčams ir įvertinus padėtį rinkoje.

"Teo LT" būstinės statybos buvo sustabdytos, nes Specialiųjų tyrimų tarnyba atliko ikiteisminį tyrimą dėl galimo Vilniaus savivaldybės pareigūnų piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir "Teo LT" pastato teritorijos detalaus plano klastojimo.

Buvo įtariama, kad pasinaudojus suklastotais dokumentais siekta nuo 12 iki 15 aukštų paaukštinti "Teo LT" administracinį pastatą ir taip jo vertę padidinti mažiausiai 10 mln. litų.

Į teismą taip pat kreipėsi vilnietis Vytautas Petrauskas, kuriam kilo abejonių dėl "Teo LT" administracinio pastato statybų detaliojo plano. "Teo LT" iš V.Petrausko reikalauja 12 mln. litų dėl nuostolių, patirtų sustabdžius statybas bylinėjantis.

Buvo planuojama, kad į naująjį bendrovės pastatą, kurio plotas sieks apie 16 tūkst. kv. m, turėtų įsikelti "Teo LT" centrinės būstinės ir Vilniaus regiono administracijų padaliniai, kurie šiuo metu yra skirtingose Vilniaus vietose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų