Pereiti į pagrindinį turinį

Tepliotojai – alpinistai

2008-10-08 09:00
Tepliotojai – alpinistai
Tepliotojai – alpinistai / Romano Ždanovo nuotr.

Savo muzikinį skonį vilniečiai mėgsta demonstruoti net ant žymiausių mūsų tautos paminklų. Šalia Gedimino pilies prisiglaudę griuvėsiai išteplioti užrašu "Foje". Jis akis badys dar kelis mėnesius.

Gedimino pilies muziejaus vedėja Asta Daunoravičienė teigė, kad muzikos grupės pavadinimą išvydo kai tik grįžo iš atostogų, kildama funikulieriumi. "Čia bet kas neužliptų, gal jie alpinistų būrelį lanko? Bjauriausia, kad niekaip negalim nuvalyti – reikalingos technikos į kalną neužkelsi", – chuliganais piktinosi pašnekovė.

Gedimino pilis nuo seno yra pamėgta jaunimo susibūrimo vieta – kol dar buvo galima į kalną pakilti pėsčiomis, visos sienos būdavo nusėstos dieną naktį. Tačiau dabar padėtis pasikeitė – jaunuolių nebeliko. "Rūpestis iškart dingo, vos tik užrakinom vartus – funikulierius vakarais neveikia ir nėra kaip pakliūti ant kalno. Net baigę tvarkyti taką mąstome toliau nakčiai užrakinti kalną. Jei jaunimas čia rinktųsi tik panorama pasigrožėti, tai būtų gerai. O dabar – susirenka, paskui palieka nutryptą kalną ir krūvas šiukšlių", – jaunąją kartą kritikavo muziejaus vedėja.

Jai antrino Lietuvos nacionalinio muziejaus direktoriaus pavaduotojas ūkiui Eugenijus Danielius. "Pramuštgalviai, kuriems nerūpi, ar liks gyvi, užrašo, o mums paskui vieni rūpesčiai. Būtų paprasta siena – patys nuvalytume, o dabar reikia technikos, priemonių", – kalbėjo pašnekovas.

Teplionę planuojama nuvalyti tik kitais metais, kai bus remontuojama dabar aprašinėta siena. "Užrašą nuvalysime, bet tik derindami prie stambesnių darbų, nes atskirai tai mums kainuotų iki poros tūkstančių litų. O dabar planuojame apskritai tuos griuvėsius aptvarkyti, nes čerpės krenta, siena byra, taigi kartu ir nuvalysim. Bet iki to laiko dar teks kiek pakentėti", – šnekėjo E.Danielius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų