Pereiti į pagrindinį turinį

Tvarkys Lampėdžių paplūdimį

2009-02-12 09:00
Tvarkys Lampėdžių paplūdimį
Tvarkys Lampėdžių paplūdimį / Aliaus Koroliovo nuotr. Pasikeis: už ES lėšas žadama sutvarkyti kauniečių pamėgtą Lampėdžių paplūdimį.

Nors už lango baltuoja sniegas, kauniečiai gali tikėtis, kad pamėgta poilsio vieta prie Lampėdžių karjero pakeis savo veidą.

"Nušausime vienu šūviu du zuikius – sutvarkysime Lampėdžių paplūdimį ir įrengsime kempingą", – po posėdžio Ūkio ministerijoje vakar sakė Kauno vicemeras Rimantas Mikaitis. Į Europos Sąjungos paramą pretenduojančius projektus vertinančiai darbo grupei Ūkio ministerijoje buvo pasiūlyta koreguoti kempingo projektą ir tvarkyti šalia esantį paplūdimį.

R.Mikaičio manymu, kauniečiams Lampėdžių paplūdimys yra labai svarbi vieta. Vasarą prie švaraus vandens telkinio susirenka kauniečiai iš viso miesto. Moderni paplūdimio infrastruktūra pasitarnautų miesto žmonėms ir nacionalinės svarbos kempinge apsistosiantiems turistams.

Pagal projektą Lampėdžiuose planuota įrengti keturių žvaigždučių modernų kempingą su lengvųjų automobilių ir namelių ant ratų aikštele, poilsio zona, autobusų stovėjimo vietomis, palapinių zona, pėsčiųjų takais, asmens higienos pastatu. Pakoregavus projektą, kempingui bus suteiktas ekonominės klasės statusas.

Lampėdžių kempingui įrengti reikėtų daugiau negu 8 mln. litų. Šiemet šiems darbams iš ES fondų bus skirta 2,7 mln. litų, dar 300 tūkst. litų skirs valstybė. "Ši suma per maža kempingui įrengti, bet svari paplūdimiui sutvarkyti", – pastebėjo R.Mikaitis. Anot jo, paplūdimiui sutvarkyti, infrastruktūrai įrengti reikėtų apie 4 mln. litų. Konkurso metu kaina gali ir sumažėti.

Pernai Jonavos gatvėje prie Neries buvo įrengtas laikinoji aikštelė poilsiautojams, keliaujantiems su nameliais ant ratų. Ji veiks, kol turistams bus įrengtas Lampėdžių kempingas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų