Pereiti į pagrindinį turinį

Universitetas – korepetitorių konkurentas

2009-02-05 09:00
Universitetas – korepetitorių konkurentas
Universitetas – korepetitorių konkurentas / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Naujiena: dvyliktokes Nomedą (kairėje) ir Agnę žinia apie nemokamas konsultacijas nudžiugino.

Taupydami pinigus, kuriuos būsimiesiems studentams tektų išleisti korepetitoriams, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) dėstytojai rengia nemokamas konsultacijas.

Repeticija prieš egzaminą

"Mūsų universiteto tikslas – padėti kuo daugiau jaunuolių įgyti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, todėl netrukus abiturientai sulauks profesionalios dėstytojų pagalbos", – rankose spausdama informacinį lapelį kalbėjo VDU priėmimo skyriaus vedėja Ieva Paukštienė.

Ji sakė, kad visi moksleiviai, nesijaučiantys deramai pasirengę valstybiniams egzaminams, šeštadieniais ir per pavasario atostogas VDU auditorijose (K. Donelaičio g. 52) kviečiami klausyti lietuvių kalbos, istorijos, fizikos, biologijos, matematikos, informacinių technologijų, anglų, vokiečių ir prancūzų kalbų konsultacijų. Jos bus tarsi generalinė repeticija prieš abitūros egzaminus.

Užsiėmimai bus orientuoti į abiturientus, kurie pasirinko laikyti vieną ar kitą valstybinį egzaminą, tačiau klausyti konsultacijų galės visi norintys.

Moksleivius vilioja naujiena

Sesijos pradžia – vasario 7-ąją. Pirmoji tądien bus gimtosios kalbos konsultacija.

Vėliau pasirinktinai moksleiviai galės keliauti į auditorijas, kuriose dėstytojai konsultuos istorijos, fizikos, biologijos ir matematikos klausimais. Pirmoji sesijos diena baigsis užsienio kalbų konsultacijomis. "Su moksleiviais bendraus tik kvalifikuoti dėstytojai. Tie, kurie išmano mokyklų programas, dalyvauja rengiant ir recenzuojant vadovėlius, yra susipažinę su ankstesnių valstybinių egzaminų užduotims", – dėstytojų komandą vardijo I.Paukštienė.

Norintiesiems įgyti naujų žinių arba įtvirtinti turimas, I. Paukštienė primena, kad būtina užsiregistruoti naujienų portale www.viduje.lt arba interneto svetainėje www.vdu.lt/priėmimas. Šiuose puslapiuose rasite ir daugiau su nemokamomis konsultacijomis susijusios informacijos.

"Dar kartą noriu pabrėžti, kad konsultacijose laukiami visi abiturientai – ir tie, kurie galvoja apie studijas VDU, ir tie, kurie savo ateitį žada susieti su Lietuvos kūno kultūros akademija", – tikino I.Paukštienė. Priėmimo skyriaus vedėjos skaičiavimais, iki trečiadienio vidudienio nemokamoms konsultacijoms užsiregistravo 308 moksleiviai. "Aktyviausi dvyliktokai, tačiau užregistravome ne vieną dešimtoką ir vienuoliktoką", – nemokamų pamokų populiarumu džiaugėsi I.Paukštienė. Jei nemokamos konsultacijos pasiteisins, būsimi abiturientai gali būti ramūs – VDU kolektyvas žinias be papildomo atlygio dalys ir kitais metais.

Tikisi sutaupyti pinigų

Žinią apie nemokamas konsultacijas kalbinti abiturientai pasitiko su džiaugsmu ir viltimi dosniųjų dėstytojų dėka sutaupytus pinigus išleisti dailesniam išleistuvių apdarui.

"Girdėjome, bet netikėjome, kad šiais laikais kažką galima gauti už dyką", – stebėjosi "Aušros" gimnazijos dvyliktokės. Merginos neslėpė, kad artėjančius egzaminus sieja ne tik su bemiegėmis naktimis, bet ir su lengvesnėmis tėvų piniginėmis. "Prieš egzaminus nemažai abiturientų eina pas korepetitorius ir ne pas vieną, ir ne kartą per savaitę. Patikėkite, išlaidų susidaro nemažai", – skaičiavo moksleivės.

Vieniems besirengiant pasinaudoti nemokamomis konsultacijomis ir profesionalių dėstytojų išmintimi, kiti abejojo jų nauda. "Kai būni vienas su korepetitoriumi, nebaisu klausti ar parodyti, kad kažko nežinai. Juk už tai moki pinigus. Čia susirinks kelios dešimtys moksleivių. Nesmagu", – skubėdamas į pamokas atšovė abiturientas.


Korepetitoriaus akademinės valandos kaina

Vilniuje – 20–50 Lt.

Kaune, Klaipėdoje – 20–35 Lt.

Kalbinti dvylikotokai sakė, kad yra korepetitorių, už valandą prašančių 100 Lt.

Studentai už akademinę valandą prašo 5–10 Lt.

Dažniausiai mokiniai lanko papildomas lietuvių, anglų, matematikos ir istorijos pamokas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų