Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia daro juodus darbus?

2009-03-17 09:00
Valdžia daro juodus darbus?
Valdžia daro juodus darbus? / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Arvydas Garbaravičius

"Vyksta juodi darbai", – vakar spaudos konferencijoje viešai pareiškė Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Arvydas Garbaravičius.

Taip buvęs miesto meras apibūdino valdančiosios daugumos veiklą. Spaudos konferencijoje dalyvavo ne tik miesto tarybos opozicijos atstovai. Į ją atvyko ir Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Stasys Žirgulis. Jis su opozicijos atstovais stebėjosi, kad Kaune socialiniam būstui remontuoti bei statyboms skiriamos įspūdingos sumos. Šančiuose už dviejų kambarių buto remontą savivaldybė atseikėjo 148 tūkst. litų.

"Negaliu rasti jokio pateisinimo. Tačiau valdininkai už tai neatsako ir toliau tęsia įprastą žaidimą", – piktinosi Antikorupcijos komisijos narys S.Žirgulis. Jis patvirtino, kad komisija jau domisi šiuo atveju.

Prisiminta ir trijų daugiabučių namų K.Veverskio gatvėje statybos istorija. Opozicija ne kartą miesto taryboje kėlė klausimą, kad beveik 4 tūkst. litų už kv. m statybos darbų kaina yra gerokai per didelė. Vieno namo statyba atsiėjo apie 10 mln. litų. S.Žirgulis stebisi, kad tokiems darbams atlikti buvo skelbiamas konkursas supaprastinta tvarka. Daugiabučius statė konkursus laimėjusios bendrovės "Arauša", "Avona" "Būstuva" ir "Struktūra".

Vakar spaudos konferencijoje buvo paviešintas faktas, kad 0,5 mln. litų sąskaitą-faktūrą už atliktus darbus yra pasirašęs bendrovės "Struktūra" finansų direktorius Marijus Panceris. Jis yra miesto tarybos narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas. "Tie pinigai – iš vargano miesto biudžeto. Kvepia interesų konfliktu", – taip paaiškėjusį faktą komentavo A.Garbaravičius.

Pats M.Panceris jokio konflikto šioje situacijoje neįžvelgia. "Kaip finansų direktorius nedalyvauju priimant sprendimus dėl konkursų ar pasirašant sutartis. Remiantis atliktų darbų aktais aš pasirašau sąskaitas-faktūras, tai įeina į mano pareigas", – teisinosi M.Panceris.

Kalbėdamas apie "juodus darbus", A.Garbaravičius priminė skandalais virtusias istorijas apie sklypą A.Mickevičiaus gatvėje, kino teatro "Romuva" akcijų išpirkimą, viešbučio "Britanika" istoriją, viešąjį tualetą prie Kauno pilies, šių metų biudžetą ir pažadėjo, kad tokias spaudos konferencijas rengs dažniau.

"Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai turėtų propaguoti krikščioniškąsias vertybes, tačiau žmones piktina valdininkų nebaudžiamumas ir pinigai, skiriami tyrimams, po kurių vis tiek neatsiranda kaltų", – stebėjosi ir socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų