Pereiti į pagrindinį turinį

Vanduo Vilniuje brangs po rinkimų

2010-12-07 06:59
Nuostoliai: savivaldybės delsimas 15 centų padidinti vandens tarifą "Vilniaus vandenims" kas mėnesį kainuos po maždaug 200 tūkst. litų.
Nuostoliai: savivaldybės delsimas 15 centų padidinti vandens tarifą "Vilniaus vandenims" kas mėnesį kainuos po maždaug 200 tūkst. litų. / Vytauto Petriko nuotr.

Vandens kainą vilniečiams kelti siekusi miesto valdžia nutarė pabūti gera. Apsisprendė, kad vanduo brangti gali tik kovą. Kaip tyčia, po rinkimų.

Vicemeras persigalvojo

Sostinės vicemeras Romas Adomavičius prieš beveik mėnesį piktinosi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) sprendimu dėl vandens kainos nustatymo "Vilniaus vandenims". Tuomet politikas tvirtino, kad VKEKK sprendimas vandenį vilniečiams branginti 15 centų už kubinį metrą yra žalingas miesto vandens ūkiui, o miesto taryba per mažai kainai esą nepritars.

Tačiau vicemeras dabar tvirtina priešingai – tarybai bus siūloma tvirtinti VKEKK nustatytą kainą ir leisti jai įsigalioti tik nuo kitų metų kovo.

"Manau, jog būtų gerai, kad nauja kaina įsigaliotų nuo pavasario. Vilniečiai šiandien neturi iš ko mokėti – tai akivaizdu. Ir to negalima ignoruoti", – "Vilniaus dienai" sakė R.Adomavičius.

Gina vilniečių interesus?

Vicemero skaičiavimais, "Vilniaus vandenys", siekę naują kainą taikyti jau sausį, dėl to kiekvieną mėnesį praras po maždaug 200 tūkst. litų pajamų. Tačiau vilniečių interesai jam esą svarbiau už "Vilniaus vandenų" pageidavimus.

"Taip reikia daryti. Reikėtų, kad tai (kainos pakėlimas – red. past.) įvyktų į šildymo sezono pabaigą. "Vilniaus vandenys", be abejo, norėtų kainą greičiau pakelti. Bet tai neišsprendžia problemos", – tikino R.Adomavičius.

Populizmo nemato

Pasak jo, miesto taryba naują vandens kainą turėtų patvirtinti sausį. Tokiu atveju, įstatymų numatyta tvarka, vanduo pabrangti galėtų tik kitų metų kovą, iškart po savivaldybių tarybų rinkimų. Tačiau rinkimų populizmo vicemeras savo veiksmuose nemato.

"Palaukit. Populizmu užsiėmė kitos instancijos, – mesdamas dar vieną akmenį į VKEKK daržą teigė R.Adomavičius. – O mes dabar žiūrime esmės. Normaliai svarstant ir normaliai analizuojant, sprendimas (dėl vandens kainos – red. past.) turėjo būtų kiek kitoks. Bet kadangi įvyko taip, kaip įvyko, mes turime reaguoti į situaciją ir žiūrėti, ką racionalu daryti. Manau, kad tai, ką aš sakau, yra visiškai logiška."

Tai jau antras antausis "Vilniaus vandenims" per mažiau nei mėnesį. Lapkritį VKEKK nepatenkino bendrovės prašymo pusantro karto padidinti vandens kainą – nuo 4,22 iki 6,33 lito už kubinį metrą. Jei rinkos prievaizdų sprendimas vandens kainą padidinti 15 centų miesto taryboje būtų buvęs patvirtintas tą patį mėnesį, kaina būtų padidėjusi jau nuo sausio. Tačiau "Vilniaus vandenims" turbūt teks nuryti karčią piliulę ir iš savo kitų metų iždo išbraukti apie 400 tūkst. litų.

Plačiau - antradienio „Vilniaus dienoje“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų