Pereiti į pagrindinį turinį

Verslininkai D.Varnaitės ir vėl nesulaukė

2012-06-07 11:28
Verslininkai D.Varnaitės ir vėl nesulaukė
Verslininkai D.Varnaitės ir vėl nesulaukė / Svaigedas Stoškus. Tomo Raginos nuotr.

Miesto verslininkams ir achitektams antrą kartą nepasiseka susitikti su Kultūros paveldo departamento (KPD) direktore Diana Varnaite. Nors buvo žadėjusi, į Verslo tarybos posėdį vakar ji neatvyko.

Apie tai savivaldybė pranešė likus kelioms valandoms iki planuoto susitikimo.

„Jai atvykti sutrukdė tikrai svarbi priežastis. D.Varnaitė iškviesta į Seimą, kur bus supažindinta su audito išvadomis dėl Tytuvėnų ansamblio gaisro. Tai nacionalinės svarbos klausimas, tad sutarėme, kad direktorė lankysis Seime, o aš – Kaune“, – sakė KPD Kauno padalinio vadovas Svaigedas Stoškus.

Pirmą kartą Verslo tarybos posėdyje D.Varnaitės buvo laukiama gegužės viduryje. Tuomet vadovė neatvyko, nes dalyvavo Lietuvos architektų sąjungos organizuotame renginyje.

Kauno verslininkai ir architektai teigė, kad susitikimas su D.Varnaite jiems ypač aktualus, nes patvirtintos išplėstos Naujamiesčio ribos bei naujos vizualinės apsaugos zonos, apimančios Karaliaus Mindaugo prospektą ir Nemuno salą.

Šioje teritorijoje yra parengta nemažai koncepcijų bei detaliųjų planų, kurie galbūt nebeatitinka naujojo dokumento. Buvo tikėtasi iš D.Varnaitės išgirsti atsakymus, kaip toliau elgtis.

Architektai taip pat norėjo išgirsti naujienas ir apie Aukštybinių pastatų išdėstymo Kauno mieste specialųjį planą. Jis suderintas su visomis institucijomis, o su KPD derinimas nevyksta nuo šių metų sausio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų