Pereiti į pagrindinį turinį

„Vilniaus dienos“ skaitytojai mokykloms dovanojo knygas

2012-09-07 12:04
„Vilniaus dienos“ skaitytojai mokykloms dovanojo knygas
„Vilniaus dienos“ skaitytojai mokykloms dovanojo knygas / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Du mėnesius „Vilniaus dienos“ skaitytojai į redakciją nešė knygas – visos jos buvo perduotos keliolikos sostinės mokyklų bibliotekoms mokslo metų pradžios proga.

Per akciją dienraščio skaitytojai atnešė apie keliasdešimt pačių įvairiausių grožinės ir populiariosios šiuolaikinės literatūros knygų. Redakcija nuo savęs knygų pridėjo antra tiek. Literatūros rinkinukai buvo įteikti Lazdynų vidurinės mokyklos, Vytauto Didžiojo gimnazijos, Sausio 13-osios mokyklos, Antakalnio vidurinės mokyklos, Balsių pagrindinės mokyklos, Gerosios Vilties vidurinės mokyklos, „Ryto“ vidurinės mokyklos, Simono Daukanto gimnazijos, Taikomųjų mokslų licėjaus, Radvilų gimnazijos bibliotekoms.

Antakalnio vidurinės mokyklos bibliotekos vedėja Irena Kryžanauskienė džiaugėsi naujomis knygomis.

Moteris, kuri yra ir nuolatinė „Vilniaus dienos“ skaitytoja, mano, kad skaitymas – labai svarbus veiksnys žmogaus tobulėjimo kelyje.

Nors gana didelėje mokyklos bibliotekoje dienraščio skaitytojų ir redakcijos kolektyvo dovanotos knygos buvo tik menkas indėlis, pašnekovė tikino, kad šiuo metu net viena nauja knyga bibliotekai – labai svarbi.

„Štai kelios knygos, bet jeigu paskaičiuosime, tai būtų pora šimtų litų. O žinant, koks yra finansavimas, tai tikrai nemažai“, – kalbėjo I.Kryžanauskienė.

Anot bibliotekos vedėjos, šiuo metu pinigų bibliotekų fondams papildyti beveik neskiriama, tad tenka naudoti tai, kas lieka nuo mokinio krepšelio. Tokių lėšų taip pat nuolat trūksta.

„Pirmiausia turime pirkti metodinę literatūrą, paskui tai, kas priklauso skaityti pagal programą. Grožinei literatūrai nelieka nieko. O jei skiriamas koks tūkstantis litų, ką už jį esant tokioms knygų kainoms nupirksi? Vienais metais, atsimenu, buvo net 4 tūkst. skirti – tuomet savo fondus papildėme naujomis knygomis“, – prisiminė pašnekovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų