Čia bus galima užsukti ne tik įsigyti šviežių produktų, bet ir užkąsti ar tiesiog smagiai praleisti laiką.
„Tai turgus, į kurį galima atvykti ne tik siekiant įsigyti kokybiškų maisto produktų, bet ir norint su draugais ar šeima praleisti laiką, mėgaujantis kokybiškais greito maisto patiekalais. Vienas didžiausių mūsų maisto erdvės privalumų – jei vienas šeimos narys mėgsta picą, antras – žuvį, o trečias nori mėsainio, jiems nereikia ginčytis, kur pietauti, čia kiekvienas skirtingose užeigose užsisakys tai, ką nori ir visi galės susėsti prie bendro stalo. O vakarienei dar nusipirks ir šviežių ūkininkų produktų“, – naujosios prekyvietės privalumus dėsto Benedikto turgaus direktorė Jolita Krickė.
Čia kiekvienas skirtingose užeigose užsisakys tai, ką nori ir visi galės susėsti prie bendro stalo.
Naujasis turgus iškilo vietoje anksčiau čia buvusio Ukmergės gatvės ūkininkų turgaus. Tačiau bene vienintelis senojo ir naujojo panašumas tas, kad Benedikto turguje taip pat pirmenybė teikiama Lietuvos ūkiuose išaugintiems šviežiems maisto produktams. Pasak J. Krickės – trumpas produktų kelias nuo gamintojo iki vartotojo ir galimybė po darbo nusipirkti ryte skintų daržovių ir vaisių yra pagrindinė šio turgaus stiprybė.
Išimtis daroma iš užsienio atgabenamiems gurmaniškiems produktams, kurių Lietuvoje nėra, kaip, antai, čia įsikūrusi graikiško aliejaus, arbatų ir prieskonių prekyvietė, kitos gurmaniškų produktų parduotuvėlės.
„Pardavėjus atrinkome labai griežtai, daugiausia tai atsakingai į savo veiklą žiūrinčių ūkininkų, mažų kepyklėlių ar mėsinių produkcija. Taip pat siekėme, kad turgaus lankytojas turėtų galimybę rinktis iš plataus asortimento“, – sako J. Krickė.
Pasak Benedikto turgaus vadovės, turguje bus labai griežtai žiūrima į produktų kokybę ir pirkėjas visada tiksliai žinos produkto kilmę. Dar vienas privalumas – šiame turguje už viską bus galima atsiskaityti banko kortele.
Iš viso Benedikto turguje savo produkciją siūlys 50 prekybininkų, skirtingų kategorijų prekės bus parduodamos joms pritaikytose zonose. Į prekybos erdvę atėjusius pirkėjus pasitiks kvapais viliojanti konditerijos ir kepyklėlių zona, šalia – daržovės ir vaisiai, kiek atokiau – mėsos ir žuvies sektoriai, kuriuos pirkėjai lengvai atpažins iš skirtingų spalvų: žuvis bus parduodama mėlynoje zonoje, daržovės – žalioje, o mėsa – bordo zonoje.
Turguje suformuota aikštė, kurioje dieną įsikurs prekybininkai su laikinomis prekyvietėmis, vakare čia bus laisvalaikio zona, kurioje vyks koncertai, degustacijos, mokymai, teminių dienų renginiai. Norintiems užkąsti skirtas erdvus balkonas, įrengtas virš prekybos erdvių.
Nuo kitų Lietuvos turgaviečių Benedikto turgus išsiskiria ir interjeru. „Tai XIX amžiaus eklektikos ir Pietų Ispanijai būdingos klasikos oazė su ne tik šiai šaliai būdinga spalvų ir raštų architektūra, bet ir kvapais, šurmuliu bei nuotaika“, – įsitikinusi turgaus interjero dizaino projekto vadovė, bendrovės „Incanto solutions“ architektė Justė Melninkienė.
Pasak architektės, Benedikto turgaus erdvės kūrimas – vienas įdomiausių ir įspūdingiausių jos darytų darbų, kurį įgyvendinant teko įveikti nemažai iššūkių. „Lietuvoje vyrauja skandinaviškai šalta architektūra, tad vien pietietiškų spalvų, raštų, formų medžiagų paieška buvo nemenkas iššūkis, tačiau su juo susitvarkėme“, – dalinasi įspūdžiais J. Melninkienė.
Įspūdingos architektūros Benedikto turgus iškilo per 9 mėnesius, į prekyvietę investuota 3,7 mln. eurų.
Turgavietė dirbs kiekvieną dieną nuo 9 iki 21 val.
Naujausi komentarai