Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje siekė skaitymo rekordo

2019-05-07 19:00 diena.lt inf.

Minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Vilniaus geležinkelio stoties prieigose antradienį buvo siekiama daugiausia skaitančių žmonių vienoje vietoje rekordo.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

Renginio organizatoriai tvirtina, kad šia iniciatyva tikimasi parodyti Lietuvai ir pasauliui, kad Vilnius yra skaitantis ir knygas mylintis miestas, o atsinaujinantis Stoties rajonas – bendruomeniškas ir atviras kultūrai.

Masinis skaitymas vyko automobilių stovėjimo aikštelėje greta sostinės geležinkelio stoties, čia jau pirmadienį buvo ruošiamos sėdimos vietos dalyviams.

„Optimistinis variantas – iki tūkstančio, bet tikimės mažiausiai kelių šimtų. Tikimės didžiosios masės iš mokyklos“, – BNS sakė projekto „Vilnius skaito“ koordinatorė Jurga Mandrijauskaitė.

Po renginio laukė susitikimai su rašytojais, rašančiais apie Vilnių – Dariumi Pocevičiumi, Sonata Šulce, Mariumi Marcinkevičiumi, savo kūrybą skaitė jaunoji poetų ir rašytojų karta – Lina Buividavičiūtė, Greta Ambrazaitė, Marijus Povilas Martynenko, Mantas Balakauskas, Jurga Tumasonytė.

Renginyje veikė kūrybinės dirbtuvės vaikams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų