Quantcast

Vilniuje – pirmoji tarptautinė paslaugų centrų konferencija

  • Teksto dydis:

Stipriausią paslaugų centrų klasterį Baltijos šalyse išvysčiusiame Vilniuje prasidėjo tris dienas truksianti pirmoji tarptautinė paslaugų centrų konferencija „Baltic SSC Conference“.

Pirmą kartą regione organizuojamoje konferencijoje svarbiausi šio sektoriaus atstovai keisis idėjomis ir aptars paslaugų centrų transformacijos iššūkius, sektoriaus ateitį Vidurio ir Rytų Europos regione. Vilniaus meras Remigijus Šimašius pasveikino konferencijos dalyvius, pasirinkus Vilnių.

„Vilnius šiuo metu yra viena geriausių vietų Europoje kurtis paslaugų centrams. Miestas jaunas ir nuolat augantis, jame gyvena daug talentingų ir išsilavinusių žmonių, kurie puikiai pateisina tarptautinių kompanijų lūkesčius. Kasmet čia mokslus baigia apie 1 700 kvalifikuotų IT specialistų, į sostinę atvyksta vis daugiau jaunų žmonių iš kitų Lietuvos ar pasaulio miestų. Esame atviri ir greiti, pasiruošęs priimti naujas kompanijas, o net 70 proc. gyventojų norėtų dirbti tarptautinėje bendrovėje. Šiuo metu Vilniuje veikia net 44 paslaugų centrai, kurie plečiasi ir auga greičiau nei galėjome įsivaizduoti. Todėl net neabejoju, kad Vilniuje įsikurs dar daugiau tarptautinių investuotojų“, – sako Vilniaus meras R. Šimašius. 

Vilnius Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centro apdovanojimuose šiemet gavo pagrindinį prizą ir buvo pripažintas dinamiškiausiai besivystančiu paslaugų centrų miestu regione. Investuok Lietuvoje“ duomenimis, šiuo metu Lietuvoje veikia apie 50 paslaugų centrų, kuriuose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų. Augantys skaičiai rodo nuolat didėjantį užsienio investuotojų susidomėjimą ir norą verslą kurti būtent Lietuvos sostinėje.

Jaukioje „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio aplinkoje susibūrė apie 60 paslaugų centrų sektoriaus atstovų iš 10-ies šalių (Švedijos, JAV, Norvegijos, Danijos, Jungtinės Karalystės ir kt.) pasidalyti patirtimis, aptarti vizijas, kuria kryptimi sektorius vystysis per ateinančius metus, 4 strateginių ramsčių koncepciją.

„Noriu pasveikinti visus atvykusius į pirmąją tarptautinę paslaugų centrų konferenciją Lietuvoje. Vilnius tikrai turi kuo didžiuotis, nes kasmet sulaukia vis daugiau tarptautinių investuotojų, kurie sparčiai plečia savo veiklą Lietuvos sostinėje. Neabejoju, kad ateityje čia įsikurs dar daugiau tarptautinių bendrovių“, – sakė Kim Leandersson, „Tele2 Shared Service“ centro generalinis direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių