Pereiti į pagrindinį turinį

Žagintojai iš dvylikametės reikalavo jausmų įrodymo

2013-01-11 12:35
Žagintojai iš dvylikametės reikalavo jausmų įrodymo
Žagintojai iš dvylikametės reikalavo jausmų įrodymo / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno apygardos teisme atversta nepilnamečių žagintojų iš Kalvarijos byla. Tik vienas teisiamasis sulaukęs pilnametystės. Nukentėjusioji nusikaltimo metu tebuvo dvylikos metų.

Platino nuogos nuotraukas

Ikiteisminis tyrimas dėl mažametės žaginimo buvo pradėtas po to, kai mokykloje pedagogai pastebėjo moksleivius dalijant nuogos mergaitės nuotraukas. Vis dėlto teisiamųjų suole atsidūrė ne visi žagintojai.

Vienam nusikaltimo dalyviui dar nebuvo keturiolikos. Pagal įstatymus dėl jauno amžiaus jis negali atsakyti pagal baudžiamuosius įstatymus.

Į teisiamųjų suolą sėdo tik 18-metis Paulius Š. ir du metais jaunesni paaugliai.

Nusikaltimo laikotarpis apima pusę metų. Per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad mažametė buvo žaginta mažiausiai tris kartus 2011 m. sausio–rugsėjo mėnesiais. Du kartus žagintojai smaginosi prie geležinkelio Kazlų Rūda–Šeštokai ir vieną kartą – bute.

Prokuroras – pakraupęs

Kauno apygardos prokuroras Tomas Stelionis neslėpė pasibaisėjimo, kaip sparčiai dažnėja mažamečių ir paauglių seksualinio prievartavimo atvejų.

Kraupioje Kalvarijos žagintojų byloje nustatyta, kad auka pažinojo ją išnaudojusius žagintojus.

Mergaitė netgi siekė vyriausio teisiamojo dėmesio. Kaip jausmų įrodymo jaunuolis reikalavo dvylikametės, kad ji lytiškai santykiautų su jo draugais. Už tokį mergaitės elgesį paauglys žadėjo jai draugystę.

Auga vargingoje šeimoje

Per ikiteisminį tyrimą nukentėjusiai mažametei buvo paskirta psichiatrinė ekspertizė.

Tyrėjai aiškinosi, ar mergaitė realiai suvokė, ko jos reikalauja draugas, ar adekvačiai vertino situaciją. Psichiatrai nenustatė kokių nors esminių pakitimų. Vargingoje šeimoje auganti mergaitė jausmus ir emocijas vertino savo šeimos mentaliteto lygiu.

Visi teisiamieji teismo nuosprendžio laukia laisvėje. Jaunuoliai nenuoseklūs, kartais kaltais prisipažįsta, o kartais jau abejoja savo kaltumu. Deja, bylos iš esmės nagrinėti teismui nepavyko, nes dviejų teisiamųjų advokatai numatytu laiku nepasirodė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų