Pereiti į pagrindinį turinį

Žiema ant nosies, o mokyklos – be langų

2010-11-09 15:58
Žiema ant nosies, o mokyklos – be langų
Žiema ant nosies, o mokyklos – be langų / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Įsibėgėjus mokslo metams, Kauno mokyklose pluša ne tik pedagogai, bet ir statybininkai. Dėl remontų mokytojams tenka keisti pamokų tvarkaraščius, o statybininkai pyksta, kad jiems trukdoma dirbti.

Atidės kitai vasarai

"Mūsų mokykloje pakeista apie 90 proc. langų. Pamokų langų keitimas netrikdė, nes darbininkai dirbo po pietų ir savaitgaliais", – tikino Milikonių vidurinės mokyklos direktorius Janas Ryzgelis.

Direktorius užsiminė, kad mokytojoms teko glaustis skaitykloje ar kokiame nors kitame kabinete. "Į muziejus vaikams nereikėjo eiti", – šyptelėjo J.Ryzgelis. Anot jo, tariamasi su statybininkais, kad daug triukšmo ir dulkių sukeliantys darbai būtų atliekami kitą vasarą.

"Statybininkai mus supranta. Didelės problemos nėra. Kad tik tokios būtų", – situacijos nesureikšmino Milikonių mokyklos vadovas.

"Dirbame po pietų, nuo 14 val., kai baigiasi pamokos. Klasių langus spėjome pakeisti per rudens atostogas", – pasakojo Kauno "Santaros" gimnaziją remontuojančios bendrovės "Ekodora" statybos vadovas Sergejus Zverevas. Pirmadienį mokyklą remontuojančių bendrovių atstovai su gimnazijos direktore Violeta Gedgaudaite bei Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus vedėju Valentu Ražansku aptarė darbų grafikus.

Iki Naujųjų metų darbininkai žada pakeisti gimnazijos koridorių, valgyklos, kitų patalpų langus. Statybininkai dėl subjurusio oro negali tęsti stogo remonto.

Statybininkai nepatenkinti

"Šilumos punktas sutvarkytas, tačiau radiatorius keisime kitą vasarą", – planavo V.Ražanskas.

Paklausta, ar dėl remonto nereikia keisti ugdymo proceso, V.Gedgaudaitė neskubėjo skųstis. "Skųskis ar nesiskųsk – jei dabar nedirbsime, vasarą visko nespėsime padaryti. Tada visi remontui skirti pinigai nuplauks", – skėstelėjo rankomis mokyklos vadovė.

Darbus atliekančių bendrovių atstovai supranta, kad mokiniams reikia sudaryti sąlygas mokytis, tačiau sutartinai tvirtina patiriantys nepatogumų dėl to, kad reikia dirbti mokslo metams įsibėgėjus ir darbus derinti su pamokų tvarkaraščiais.

"Visų darbų atidėti negalime. Kaip verslininkas vasarai turiu planuoti ir kitus darbus", – aiškino gimnazijoje vamzdynus tvarkančios bendrovės "Veda" direktorius gamybai Raimundas Balinskas. Per mokslo metus jis tikisi pakeisti bent jau pagrindinius vamzdynus.

Kaltos tik procedūros?

"Jeigu ministrai ir valdininkai nebūtų atostogavę visą vasarą, daugumą darbų būtume padarę iki rugsėjo 1-osios", – piktinosi R.Balinskas.

Pasak V.Ražansko, paraiškos finansinei paramai iš ES struktūrinių fondų buvo pateiktos sausio 31 d. Viešųjų pirkimų procedūros buvo baigtos balandį, o sutartys su rangovais pasirašytos tik rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjį, nes dokumentų derinimo procedūros užtruko Verslo paramos agentūroje ir Ūkio ministerijoje.

Pasirašius sutartis suteikiamas 2 mėnesių laikotarpis projektavimo darbams, kurių negalima pradėti, kol nepasirašyti ir nepatvirtinti visi finansinės paramos dokumentai.

Anot V.Ražansko, tokia situacija yra ne tik Kaune. "Teko domėtis, kaip sekasi Vilniaus mokykloms. Situacija panaši kaip ir pas mus, o kai kur darbai dar labiau vėluoja", – pastebėjo V.Ražanskas.


Kauno mokyklų renovacija

Apie 7 mln. litų – Dainavos, M.Mažvydo, S.Lozoraičio, Gedimino sporto ir sveikatingumo vidurinėms mokykloms.

Apie 10,5 mln. litų – "Santaros", S.Dariaus ir S.Girėno, "Aušros", "Varpo" gimnazijoms, Milikonių ir Veršvų vidurinėms mokykloms, Kauno 26-ajam ir "Etiudo" vaikų darželiams.

Apie 8–9 mln. litų – V.Kuprevičiaus, J.Grušo meno, S.Daukanto, Vaižganto vidurinėms mokykloms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų