Pereiti į pagrindinį turinį

Žvalgybos analitikas, įtariamas 14-mečio išnaudojimu, liko už grotų

2012-06-21 10:26
Žvalgybos analitikas, įtariamas 14-mečio išnaudojimu, liko už grotų
Žvalgybos analitikas, įtariamas 14-mečio išnaudojimu, liko už grotų / Tomo Urbelionio (BFL)

Krašto apsaugos ministerijos karinės žvalgybos analitiko, įtariamo seksualiai išnaudojus keturiolikmetį, byloje – dar du įtariamieji. Šiam nusikaltimui tirti sudaryta speciali tyrimo grupė. Sulaikytieji neneigia pažinoję nepilnametį.

Suėmimai po pasakojimo

Kauno miesto apylinkės teismas pratęsė suėmimo sankciją Antrojo operatyvinių tyrimų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos karinės žvalgybos analitikui 37-erių D.J. Analitikas už grotų praleis dar 2 mėnesius.

Netrukus po analitiko suėmimo šią bylą tiriantys pareigūnai sulaikė privačios skrydžių bendrovės 30-metį palydovą. Iš pradžių teismas jį leido suimti 20 parų, tačiau šiai suėmimo sankcijai pasibaigus terminas buvo pratęstas 2 mėnesiams.

Dar vieną įtariamąjį, 30-ies neturintį vyrą, po pirmojo suėmimo10 parų, leista suimti taip pat 2 mėnesiams. Visiems suimtiesiems pareikšti įtarimai dėl nepilnamečio seksualinio išnaudojimo.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai berniuko motina, išgirdusi šokiruojantį sūnaus pasakojimą, kreipėsi į policiją.

Pažįsta nukentėjusįjį

Kauno apygardos prokuroras Darius Jakutis neslėpė, kad per apklausas įtariamieji savo kaltės kol kas nėra linkę pripažinti. Sulaikytieji tik neslepia pažinoję keturiolikmetį. „Šitą faktą jie pripažįsta, o atliktus veiksmus mes turėsime įrodyti“, – aiškino prokuroras. Daugiau įtariamųjų kol kas nėra ir manoma, kad greičiausiai jau nebus.

Pasak prokuroro, trijų įtariamųjų klanu vadinti negalima. „Labiau tikėtina, kad su berniuku jie bendravo pavieniui“, – dėstė D.Jakutis. Įtariamuosius vienija vienas bendras bruožas – visi jie nevedę. Pareigūnai neturi duomenų, kad jie tarpusavyje būtų pažįstami.

„Galbūt jie visi kažkada jungėsi prie kokios nors vienos svetainės ar dar kažkur. Tačiau realių duomenų, kad įtariamieji kažkokiu būdu būtų bendravę, neturime“, – tvirtino prokuroras. Pareigūnai neneigia, kad daug tyrimui reikalingos medžiagos randama 14-mečio kompiuteryje ir mobiliojo ryšio telefone.

Akistatos neprireiks?

Pirmas sulaikytas įtariamasis gyveno Kaune ir važinėjo dirbti į Vilnių. Antras įtariamasis – vilnietis, tačiau pastaruoju metu gyveno Kaune. Trečiasis įtariamasis – sostinės gyventojas. Nė vienas jų iki šiol nebuvo užkliuvęs policijai.

14-metis sykį buvo apklaustas. Pareigūnai mėgino vaiką apklausti dar kartą. Procedūra buvo rengiama Kauno apylinkės teisme, tačiau ji buvo nesėkminga. „Vaikas nepanoro kalbėti. Kai nukentėjusysis yra vaikas, taip atsitinka, kad jis užsiblokuoja“, – nesistebėjo prokuroras.

Tačiau prokuroras nenusimena, nes nukentėjusiojo parodymai yra tik vienas iš įrodymų, o teismas sprendžia pagal įrodymų visumą. „Tas aplinkybes, kurias nukentėjusysis nurodė anksčiau, galima patvirtinti ir kitais įrodymais“, – teigė D.Jakutis.

Pareigūnai dar neapsisprendė, ar prireiks įtariamųjų ir nukentėjusiojo akistatos. Akistata yra ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų darbo taktika. „Akistata su vaikais yra sudėtinga. Suaugusieji visada daro didesnę įtaigą. Tai gali traumuoti vaiką ir neduoti naudos tyrimui. Kol kas planuose toks veiksmas nebuvo numatytas“, – teigė prokuroras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų