Quantcast

Vilniuje suimti trys narkotikų platinimu per „Telegram“ programėlę įtariami asmenys

  • Teksto dydis:

Sostinėje suimti trys asmenys, įtariami narkotikų platinimu per „Telegram“ programėlę, taip pat rastas didelis kiekis įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Kaip ketvirtadienį pranešė Vilniaus apskrities policija, du asmenys sulaikyti birželio viduryje, kriminalistams per internetinę programėlę „Telegram“ gavus duomenų, kad įtariamieji ketina išplatinti psichotropines medžiagas.

Asmenys automobiliu gabeno maišelius, paslėptus striukės pamušale, su, įtariama, vadinamaisiais „kristalais“. Sulaikius du asmenis, buvo atliktos kratos jų nuomojamose gyvenamosiose vietose.

Kratų metu rastas ir paimtas labai didelis įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekis: apie 600 gramų „kristalų“, apie kilogramas kanapių, 11 dėžučių tablečių „Xanax“, kitų psichotropinių medžiagų.

Rasta ir 11 tūkst. eurų, galimai gautų iš narkotikų platinimo, taip pat priemonės jiems dalinti, sverti, fasuoti.

Bute buvo sulaikytas trečias įtariamasis. Pasak policijos, sulaikytieji turėjo ir kitų bendrininkų, kurie yra nustatinėjami, todėl sulaikomų asmenų gali būti daugiau.

Sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba disponavimo labai dideliu jų kiekiu, jiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Tyrimo metu nustatyta, kad sulaikytieji „Telegram“ programėlėje buvo sukūrę kanalą „Rastamanija“, kur siūlė įsigyti įvairių narkotinių bei psichotropinių medžiagų. Tarp sulaikytųjų yra šio kanalo įkūrėjas, kiti du asmenys turėjo atlikti veiksmus platinant narkotikus.

Už inkriminuojamus nusikaltimus asmenims gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fuij

Fuij portretas
Vatoidai narkodyleriai?

...

... portretas
Rusu Telegram adminai ne draugiskai saliai labai lengvai nutekina duomenis matau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių